NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Amedspor, Türkiye’nin gündemi

Amedspor, Türkiye’nin gündemi

Şampiyonluk, ardından Ersun Yanal transferi, Amedspor’u, Diyarbakır’ı Türkiye’nin gündemine oturttu. Yanal’ın özel uçakla gelişi, karşılanışı, kulüp binasına gidişi, imza töreni medyanın ilgi odağındaydı, Yerel ve yaygın basında ciddi bir etkileşime neden oldu.

Yeni sezon hazırlıklarının yapıldığı şu günlerde, henüz işin başında Amedspor’un gördüğü bu ilgi, taraftarın Süper lig talebi, yönetiminde bu konudaki iddiası öyle gösteriyor ki, sezona da yayılacak. Taraftar kitlesi, yurt içi ve dışından gördüğü ilgi, Amedspor’u futbol dünyasında sayılı kulüpler arasında yer almasına zemin hazırlıyor.

Taraftar hazır, koşullar uygun, bundan sonraki süreç Amedspor yönetimi ve Ersun Yanal’ın çabasına kalıyor. Ciddi bir yönetim yapılanması oluştu. Güçlü bir teknik direktör profili ve profesyonel ekip göreve başladı. Futbolcu transferi ile ilgili ciddi bir çalışmanın olduğunu gözlüyoruz.

Kent, taraftar, kulüp, teknik heyet, futbolcu uyumunun oluşması halinde büyük başarılara imza atılması uzak bir ihtimal değil, mümkünler dâhilindedir. Bütün bu olumlu gelişmeler ışığında süper lig telaffuzu yanlış değil, ancak, her şeye rağmen tedbirli adımlarla hedefe doğru yürümek gerekir. Ersun hocanın, tecrübeli ekibi ile böyle bir yolculuk için bir güzergâh oluşturacağına inanıyorum.

İki tarafında şampiyonluk hikâyesi var.

Yani, Diyarbakır kentinin de, Ersun Yanal hocanın da şampiyonluğa dair hikâyesinin varlığı, doğru bir güzergâhın çizileceği fikri veriyor.

Diyarbakır’a, Amedspor’a, taraftara, Ersun Yanal hoca ve ekibine elbette ki şampiyonluk ve Süper lig yakışır. Hedefleri olanlar başarır. Bu anlamda Diyarbakır kentinin de, Ersun hocanın da hedeflerinin olduğundan şüphemiz yok.

Belki şimdiden, henüz işin başındayken böylesine yüksek bir hedefi yazıyla gündeme getirmek ‘Ütopya’ gibi görünse de, siyasette olduğu gibi, futbol dünyasında da hedeflerin önceden belirlenmesi, kamuoyuyla, yurttaşla, taraftarla paylaşılması ortak sahiplenme duygusuna, aynı zamanda ortak mücadele ruhuna hitap eder.

Hedefler de buluşunca sonuç; başarıdır.

Ersun Yanal hoca Diyarbakır’a geldikten sonra, böyle bir yazı yazma gereği hissettim.

Özetle; iş ciddi.

Süper lig hedefi, bu güzergâhta alınacak mesafe, Diyarbakır kentinin tarihinin ve turizminin tanıtımı ve gelişmesinin destekçisi olacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR