NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Amedspor’un yol yürüyüşüne katkı!

Amedspor’un yol yürüyüşüne katkı!

Amedspor ile ilgili yol yürüyüşünün nasıl olması gerektiği konusunda dostane bir yazı yazdım, bazı arkadaşlar rahatsız oldu, ancak, çoğunluk olmadı, doğru şeyler yazdığımı aktardılar. Bu sabah bile, kahvaltı için bir yerde oturdum, bir taraftar, ‘Geçen gün çok harika bir yazı yazmıştın’ dedi, sabah morali aldım.

Diyarbakırspor’u şampiyon yapan Başkan Doktor Abdurrahman Yakut, güzel bir yorum yaptı. Yazıyı okumuş, aradı, ‘Çok uyarıcı bir yazı, önemli olan testi kırılmadan uyarmak, testi kırıldıktan sonra herkes konuşur’ dedi.

Bu tür dışarıdan yorum ve olumlu tepkileri alınca halka göre, taraftara göre hareket etmemiz gerektiği gerçeği beni mutlu ediyor. Ben yazılarımı kişilerin egosunu tatmin etmek için yazmıyorum, toplumsal manada yazıyorum. Diyarbakır’da kişisel egoları tatmin etmek çok zor. Ayrıca o benim yâda Diyarbakır’da görev yapan gazetecilerin işi değil.

Şimdi, yolda, otobüste, oturduğum alanlarda sürekli Amedspor ile ilgili sorulara muhatap oluyorum. Gazeteler, WEB siteleri, ‘o geldi’, ‘bu geldi’ ‘anlaşma tamam’, gibi teknik direktör haberleri yayınlıyor. Kulistir, sohbetlerden edinilenlerdir. Ancak, ortada gerçeğe dönüşen bir durum yok, çünkü Amedspor’da yönetim bazında netleşen bir durum yok. 11 Haziran’da kongre var, yeni bir yönetim ve istişare heyeti oluşacak. Sanırım resmi işlemlerde o tarihten itibaren başlayacak.

Ancak, bir yönetim var ve sorumluluğu 11 Haziran’a kadar devam ediyor.

O nedenle, bundan önceki yazımda kurumsal yapıdan söz etmiş, dedikodu düzeyinde haber aktarımından çok, kurumsal anlamda bilgi ve veri akışının olması gerektiğine vurgu yapmıştım. Amedspor gibi bir kurumsal yapının hayata geçirmesi gereken bir yöntemden söz ediyorum.

Amedspor taraftarı ciddi sorular soruyor.

Hem hoca hem de futbolcu transferi konusunda.

Bu taraftara dedikodu düzeyinde haber mi aktaralım?

Yoksa kulüp resmiyeti dâhilinde yetkili bir ağızdan günlük olmasa da gün aşırı bilgi aktarımını mı taraftara ve kamuoyuna sunsak?

11 Haziran’a kadar kurumsal yapı denemesi yapılsa bir şey kaybedilmez. Ondan sonra oluşacak yönetim kurulu gerekeni yapar zaten.

Neden yazıyorum; Amedspor’un diğer kulüplerden farkının olduğunu bildiğimiz ve savunduğumuz için!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR