NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

‘Ateist’, ‘Laik’, Seküler’ Kürtler masalı!

‘Ateist’, ‘Laik’, Seküler’ Kürtler masalı!

Son dönemlerde elinde piyasaya sürecek ‘Fikri’ bulunmayan bir kesim, özellikle de kendine İslamcı, liberal diyen, iktidarın nimetlerinden fazlasıyla yararlanan, kendini Kürt diye tanımlayan, bizce Kürtler arasında hiç kıymeti olmayan, kıymeti kendinden menkul şahsiyetler, dillerine ateist, laik, seküler Kürtler masalını doladı, her fırsatta kullanıyor. Bunlar, HDP, DTK, Türkiye sosyalist hareketi ve onlara destek verenleri kast ederek, karşıda düşman bir kamp olduğu algısını yaratmaya çalışıyor.

‘Müslüman Kürtler’, ‘Ateist Kürtler’ ayırımı yaparak Kürtler arasında iç savaşı körükleyen cümleler kullanan bu ‘kıymeti kendinden menkul’ şahsiyetler, yaşanan çatışmalı ortamı da gerekçe göstererek akılları sıra siyasi analizler yapıyorlar!

Bunların arasında geçmişte bölgede milletvekilliği, belediye başkanlığı yapanlarda var. Bu görevleri sırasında yaşam biçimi olarak benimsedikleri ‘hırsızlıkları’ ayyuka çıkan bu şahsiyetlerin söyledikleri büyük bir kesim tarafından kabul görmüyor. İçinde bulunduğumuz kaotik ortamın daha da derinleşmesine katkı sağlayacak nitelikte açıklamalar yapmış olmaları inandırıcı olmamakla birlikte, bir kesim tarafından kabul görüyor olabilir.

Toplumda din, dil, ırk ayırımı yaparak şiddetin daha da körüklenmesine yardımcı olan ve kendine Müslüman Kürt diyen bu kesimi düşünceleri ile birlikte ALLAH’a havale etmekten başka da yapacak bir şey yok.

Kim kimi hangi saikle destekliyor?

Sana ne be kardeşim!

Laik, seküler, ateist, Müslüman, Ermeni, Süryani, Kürt, Türk, Alevi, Sünni ne fark eder?

Aynı topraklarda kardeşçe, barış içinde, bir başkasının yaşam biçimini sorgulamadan, yargılamadan yaşamaya çalışanların arasına nifak tohumları serperek, temelde Müslüman inancına ters işler yapan bu kesime son söz;

‘Allah sizi ıslah etsin, para için fitne fesada bulanmış akıllarınıza izan ikram etsin’

Başka ne diyelim size?

**

PKK’yi, HDP’yi eleştirmek mi?

Elbette ki bizde eleştiriyoruz.

Ama adam gibi

Kavgaya nifak sokmadan

Yangına benzin dökmeden

Ateşi körüklemeden

**

Alın size gerçek bir tablo;

Ben laik ve sekülerim

Siz ise kendinize Müslüman diyorsunuz

Hangimizin düşünceleri insani?

 

Onları; İslam’ın insani değerlerini algılamaya davet etmekten başka da yapacak bir şeyimiz yok. 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR