NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Belediyeler ve iktidarı kaybetme korkusu!

Belediyeler ve iktidarı kaybetme korkusu!

 

 

AK Partide ve saray çevresinde uzun bir süredir belediyeler üzerinden iktidarı kaybetme korkusu vardı, referandumda çıkan sonuçlarla birlikte bu korku zirve yapmış durumda. Bu korku hem içeride hem de dışarı da kendini çok net bir şekilde gösteriyor. Bu korkuyu devlet erkiyle yenmeye ve ortadan kaldırmaya çalışıyorlar, çünkü 2019 seçimlerinde tehlike çanlarının kendileri için çalmaya başladığını görüyorlar.

 

7 Haziran-1 Kasım seçimleri ve ardından referandum sonuçlarının verdiği işaretin erken tespiti ve teşhisi saray üzerinden AK Parti’nin yeniden dizayn edilmesini gündemleştirdi. Eşit koşullarda seçime gidilmesi halinde ileriye dönük başarı şansını kaybettiğini anlayan İktidar erki, ilk etapta DBP-HDP belediyelerini etkisiz hale getirmek gibi bir deneyimi devreye soktu.

 

Terör örgütüne yardım, destek gerekçesiyle yaklaşık 120 belediye başkanını ekibiyle devre dışı bırakarak buralara kayyum ataması yapıldı, bununla da kalınmadı bürokrat, memur ve işçileri de işlerinden ederek yerlerine kendilerine yakın atamalar ve işe alımlar gerçekleştirdiler.

Bu yöntemde amaçlanan; 2019 seçimlerine kadar kendilerine ait olmayan ancak KHK yoluyla hâkimiyetleri altına aldıkları belediyelerle icraatlar gerçekleştirmek ve Kürt seçmenin oylarını kazanmak!

 

Onlar öyle düşünüyor.

Peki ya yurttaş ne düşünüyor?

Evdeki hesap çarşıya uyar mı?

Yanlış hesap Bağdat’tan mı yoksa Diyarbakır’dan mı döner?

&

Kendi belediyelerine döndüler, yolsuzluk, örgüt gibi suçlamalarla değil, yorgunlukları olduğu gerekçesiyle istifa ettiriyorlar, kamuoyunu da bir şekilde uyutarak ikna ediyorlar! Bu belediyelerde de kendi kadroları ile devam ediyorlar.

&

Sırada CHP belediyelerinin olduğu söyleniyor ki, görünen ve öngörülen de böyle bir durum. DBP’li belediyelere zaten el konulmuş, CHP’li belediyelerin bir kısmına el konulduktan sonra geriye ne kalıyor?

 

Zaten ondan sonra seçime de gerek yok, ‘Bütün kötü belediyeleri aldık, düzelttik, düzeltiyoruz’ deyip belki de seçime de gerek duymazlar, ha ne dersiniz?

 

Vay anasına sayın seyirciler!

Sonra ‘hepimize iyi seyirler mi?’

Yoksa ‘Korku sen nelere kadirsin, korkuttukça nasıl da yanlış yaptırıyorsun’ mu demeliyiz.

&

Korkunun nedeni anlaşılmıştır.

Belediyeler üzerinden iktidar ve devlet erkini kaybetmek

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR