NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Bilkent deklarasyonu bir akit

Bilkent deklarasyonu bir akit

Özet cümle; ‘Bilkent deklarasyonu iktidarı götürür.’ 
6 partinin ortak hareket tarzı, yayınladıkları deklarasyon, Millet ittifakı olarak tanımladığımız muhalefet kesiminin, şimdiye kadar yaptığı en inandırıcı ‘eylem’ biçimi oldu. Yaptıklarını, yapacaklarını açık ve net bir şekilde kamuoyunun dikkatine sundular. İnandırıcı ve kabulü mümkün bir mutabakat metni olduğunu söyleyebilirim.
Çok bağlayıcı bir deklarasyon oldu. Deklarasyon sahipleriyle Millet arasında imzalanmış bir akit olarak değerlendirmemiz gereken ‘Bilkent Deklarasyonu’nu hayata geçirecek olan 6 partinin ciddi mercek altında olduğunu da şimdiden söylemekte yarar var.
Bu deklarasyon, tartışmasız iktidarı götürür.
İktidarı götürecek olan deklarasyon iktidara gelecek olanları ise ciddi bir şekilde bağlayacaktır.
Hiçbir partinin, ‘Haberim yoktu, benim dışımda gelişti, böyle olacağını bilmiyordum’ diye ileride ipe un serme gibi bir hikâyeye sığınma şanslarının olmadığını da şimdiden söylemekte yarar var. Dün hepsinin ortaklaştığı metin konu başlıkları ile partilerin temsilcileri tarafından tek, tek, hepimizin anlayabileceği şekilde aktarıldı.
İyi çalışılmış, inandırıcı, kabul edilebilir bir mutabakat metni sundular. Toplumun beklentilerine, sorularına kâğıt üzerinde ciddi cevaplar aldık. Adalet sisteminden, eğitime, iş dünyasına, ekonomiye kadar bütün alanları kapsayan ortak metin, sistem değişikliği ile ilgili de ciddi maddeler içeriyor.
Geriye iş başına geldikten sonra bunların harfiyen uygulanması kalıyor.
Toplumun deneme-yanılma yöntemi ile yol yürümeye mecali kalmadı.
Yok, şartlarmış, koşullarmış, şu partinin, şu bölgenin hassasiyetleriymiş gibi gerekçelerin arkasına sığınılarak siyaset yapılırsa toplumun buna izin vermeyeceğini mutabakat imzacılarının çok net bilmesi gerekiyor. Bilsinler ki, şimdiden hesap kitaplarını çok iyi yapsınlar.
Çünkü ideolojik anlamda, siyasi bakış açıları birbirine uyumlu olmadığı halde, toplumun farklı kesimlerinin rızası yüzde yüz olmasa da, ülkenin geleceği için, mevcut iktidarın gidişi için herkes ortaklaştı, kimsenin hata yapma lüksü bu nedenle yok.
Liderlerin imzaladığı 48 sayfalık mutabakat metni, kendi aralarında imzaladığı bir metin değil, aynı zamanda toplumun bütün kesimleriyle, Türkiye ile imzalanmış toplumsal bir akit niteliğindedir, çoluk-çocuğumuzun geleceğidir.
 ‘Bilkent deklarasyonu iktidarı götürür.’ 
 
 
 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR