NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Bu ekonomi seçime dayanır mı?

Bu ekonomi seçime dayanır mı?

6-7 aylık bir zaman kaldı seçime.
Mevcut ekonomik koşullar bu tarihe kadar kendini ayakta tutabilir mi?
Zor gibi görünüyor.
Ancak, iktidar kendini kurtarmak için ‘seçim ekonomisi’ yaratmak zorunda olduğu gibi, durumu da idare edecek gibi görünüyor.
Peki, seçimden sonra ne olacak?
Bu elbette ki önemli bir soru.
Çok sayıda kişi, ‘Batacağız’ diyor.
Tam tersi, ben iyimserim.
Özellikle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun son açıklamalarının bunda büyük katkısının olduğunu söyleyebilirim. İstanbul toplantısı, ardından TBMM’deki bütçe konuşmasından sonra hazırlıkların ciddi olduğu, iktidar için yol haritasının çizildiğini anlayabiliyoruz.
Kemal Kılıçdaroğlu kendinden çok emin ve hazır duruyor. Bu duruş parti içinde olduğu gibi, parti dışında da seçmene güven aşılıyor. Özellikle, TBMM’deki konuşma sırasında salona hâkimiyeti, kararlı duruşu, kendine sataşanlara yönelik kullandığı net ifadeler, verdiği cevaplar kamuoyunda kabul gördü. Özellikle ekonomi konusunda yurttaşa güven veren söylemleri, kurmayların kendisini çok iyi donattığının işareti oldu.
Masadaki diğer partileri bilmem, ancak CHP kadrolarının iktidar için ciddi hazırlandığını, hatta hazır olduklarını her geçen gün daha da iyi hissettirdiklerini söyleyebilirim. Yerel seçimlerde de bir hazırlık vardı, ancak, bu kadar hazır olunduğu yönünde bir profil çizilememişti. Buna rağmen, değişiklik isteyen vatandaş, CHP’ye belediye makamlarını sundu. İyi de oldu, başarılı bir performans çizildi yerel yönetim alanında. Belki de Genel Başkanın kendinden bu kadar emin ve kararlı olması, yerel yönetimlerin ortaya koyduğu performanstan kaynaklıdır.
Sonuç; Uzun yıllardır Cumhuriyet Halk Partisinde bu dönem olduğu kadar kararlılık, işe sıkı sıkıya sarılma, işi ciddiye alma gibi bir performans gözlememiştim, ilk kez bu kadar yüksek bir ciddiyet, iktidar olmaya yönelik bir aidiyet söz konusu.
İktidar olma ile ilgili aidiyet tek başına CHP’ye ait olmasa da, toplumsal mutabakatın yolunu açarak, geniş kitlelerin iktidarına zemin hazırlayan, sabırlı ve ısrarcı yaklaşımı ile bunu gerçekleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı da iyiden iyiye kendini artık hissettiriyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR