Şahin DOĞAN

Şahin DOĞAN

BU NEYİN DÜĞÜNÜ …?

BU NEYİN DÜĞÜNÜ …?

 

 

Amed’de Barzani-Erdogan buluşması gerçekleştikten sonra tartışmalar ve uzun değerlendirmeler  yapıldı. Bu ziyaretin ertesi sayılacak bir süreçte de ‘’yeni’’bir parti kuruluşunu ilan etti. Parti; yabancı olmadığımız  bir isimle gündeme geldi.

Partiler kurulur kapanır, ebedi değildirler. İşlevlerini yitirdikleri için  kapanırlar, biten mum gibi kendiliğinden sönerler. İhtiyaç olduğunda da tekrardan kurulurlar. Buna kimsenin bir diyeceği olamaz.

           KDP nasıl bir ihtiyaçtan doğdu ? Daha doğrusu geçmişteki KDP neden kapandı, işlevsizleşti ve söndü. Çünkü; İdeolojik ve politik olarak günün koşullarına yanıt olmaktan uzaktı. Gelişen Özgürlük hareketi karşısında ayakta kalabilmesinin koşulları kalmadı.

Şimdi  yeniden siyaset sahnesine çıktığını ilan ediyor. Ancak ne tür sorunlara yanıt olacağı tartışmalı.

Neye ve kime karşı mücadele edecek?

Basında çıkan söylemlere bakılırsa Mesut Barzani’nin görüş ve yaklaşımlarını  tekrarlamaktan öteye gitmeyecek gibi gözüküyor.

        Kürdistan petrol ve doğal gaz rezervleri, dünyadaki bütün güçlerin iştahını kabartıyor. Rezervler milyar dolarlarla ifade ediliyor. İnsanlık tarihinin  tanık olduğu en vahşi insan kırımı olan dünya savaşlarının temel nedeni enerji kaynaklarını  paylaşma  yüzünden çıkmış olma gerçekliği, Ortadoğu ve özellikle Kürdistan’ın önemini daha fazla artırmaktadır.

Türk devleti hem enerji ihtiyacını ucuz karşılamak hem de bölge üzerinde özellikle  Kürdistan üzerindeki  kendi çözüm gücünü artırmak için Mesut Barzaniler’le düğün dernek işlerine varan ilişkiler geliştiriyor. Rojava’daki gelişmeler bu ilişkilenmeleri daha acil hale getirdi. Dolayısıyla Mesut Barzani ve Türk Devleti bu gelişmeden çok rahatsız oldu.

         Peki yeniden kurulduğunu ilan eden KDP neden rahatsız? Sadece Mesut Barzani’nin              söylediklerini tekrar edecekse; aslı yeter, kopyasına gerek yok.   

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şahin DOĞAN Arşivi
SON YAZILAR