NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

CHP ve başkan fotoları

CHP ve başkan fotoları

Hafta içi Mansur Yavaş’ın TV ekranlarında ‘Belediyecilik nasıl yapılır’ dersi vardı. Toplumun büyük kesiminin takdirini toplayan, benim de kişisel olarak benimsediğim Mansur Yavaş tarzı belediyeciliğin CHP hanesinde işlem görmesi için Genel Merkeze önemli bir görev düşüyor.

Benim de kişisel olarak sürekli gündeme getirdiğim çok önemli bir konuya değindi Mansur Yavaş, ‘Ankara’nın hiçbir yerinde fotoğrafım yok’ dedi. Doğru, reklam amaçlı, ‘şunu yaptım, bunu yaptım’ gibi şahsını göklere çıkaran hiçbir fotoğrafını görmedik. Her şey bir tarafa, Mansur başkanın takdir toplayan, uygulamadığı en önemli faaliyetlerden biri de bu fotoğraf meselesidir.

CHP’li belediye Başkanlarının büyük bölümünün fotoğrafları ile süsleniyor kentlerin bilbordları. Hayırdır, ‘eve damat mı arıyoruz’.

Parti içi parti dışı seçmenlerin büyük tepki gösterdiği, eleştirdiği şahsi başkan reklamları, uyarı, ikaz ve eleştirilere rağmen devam ediyor, dışarıdan bakıldığında da kişisel egoyu yansıtıyor.

Belediye hizmetlerinin duyurulması, tanıtılması gibi bir gerekçe ile kişisel, şahsi egoların tatmin edildiği bir alan yaratılıyor.  Partinin tüzel kişiliği başkanın gölgesinde kalıyor. Başkanların çevresi, etrafı durumdan memnun olsa da, partili partisiz ciddi bir kesim bu işten memnun değil, ciddi eleştiriler yapılıyor.

Daha önce de söylemiştim. Parti aday gösterdiği için başkanlar seçiliyor, var oluyor, tanınıyor. Zaten kişisel güçleri olanların partiye de ihtiyacı olmuyor, giriyor seçime aslanlar gibi kazanıyor.

Mesela bu konuda yapılan en önemli eleştirilerden biri şöyle;

‘Biz belediye başkanının fotoğrafını görmek zorunda değiliz. Hizmetlerin tanıtımının yapılması yeterli; O hizmetin o partiye o partinin başkanına ait olduğunu anlıyor ve biliyoruz.’

Doğru katılıyorum.

Mansur Yavaş, solcu, sosyal-demokrat olmadığı halde, yaptıkları ile uygulamaları ile o çizgiye geldi, yıllarca CHP çatısı altında bu söylemlerle ayakta kalmaya çalışanlar, yol alanlar, belediye başkanı olduktan sonra bu tarzın dışında davranış biçimi sergilemeye başladı.

Bu durumun Z raporu nedir biliyor musunuz?

Kırgınlık, kızgınlık, partiden uzaklaşmak.

İktidar yerle bir olmasına rağmen, CHP’nin oy oranının neden tavan yapmadığını merak etmeye gerek var mı?

Tablo ortada.

Yönetim kadrolarındaki şahsi egolar tavan yapınca böyle oluyor.

Bence Genel Başkan bir talimatla şahsi fotoların yayınlanmasına nokta koymalı. Talimat kamuoyu nezdinde olmalı ki, denetlenebilsin.

Mansur Başkan bizim çizgimize geldi, fotoğrafçı başkanlar da Mansur başkanın çizgisine yönlendirilmeli.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR