NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

CHP’ye iktidar yolu açık!

CHP’ye iktidar yolu açık!

Özgür Özel, Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı...

Ekrem İmamoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı…

Resul Emrah Şahan, Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) Başkanı…

Genel Başkan, Türkiye’nin en büyük kentinin Belediye Başkanı, yine ülkenin en önemli ilçe belediyesinin başkanının bulunduğu bu kurumlar, Cumhuriyet Halk Partisine olan teveccühü, aynı zamanda iktidar yolunun açık olduğunu gösteriyor.

Genel Başkan ve Belediye Başkanlarının içinde bulunduğu kurumlar, aldıkları destekler, ilgi, alaka ve yönelim son derece önemli olmakla birlikte, Türkiye’nin geleceğine ışık tutacak bir güzergâhın da habercisi aynı zamanda.

Başta İstanbul olmak üzere kazanılan büyükşehir Belediyelerinin çoğunluğu 2 dönem, bazıları da henüz yeni olmasına rağmen, oy vermeyen kesimde de memnuniyet yarattığını gözlemliyoruz. Bu ilgi, alaka ve yönelimi sürekli diri tutmak gerekiyor ki, erken ya da zamanında gerçekleşecek bir seçim için her şey hazır olmalı.

Evet, ne yapmalı?

Ben soruyu he zaman sordum, o çerçevede de cevaplar aramaya çalıştım.

CHP’nin, kendi kadrolarının dışındaki ‘İşe yaramaz danışmanlar’ döneminde ‘kurban ediliş’ biçimlerine tanıklık ettik.

O girdaptan kurtulan partinin kendi tabanın ve kadrolarına yönelimi, değişim, dönüşüm rüzgârları, ekonomik sıkıntıların tavan yapması, belediyelerin sağlıklı bir yönetim biçimi sergilemesi CHP açısından iktidara giden yolun taşlarını döşedi.

Henüz uzun bir yol var.

Yol uzun gibi görünse de bazen siyasetin cilveleri o yolu kısaltabiliyor.

İstikşafi görüşmeler sonucu ortaya çıkan 1 Kasım seçim tarihi gibi.

Belediyeler, sosyalist enternasyonal, TBB, Sosyal demokrat belediyeler derneği gibi toplumsal bağ ve algının moral verici süreçlerini çok iyi değerlendirmek, iktidara giden süreci hem hızlandırmak hem de sağlam taşlarla yol güzergâhı inşa etmek gerekir diye düşünüyorum.

*Belediyelerde varsa eksik, aksak yanlar Genel merkez müdahalesi ile düzeltilmeli, halkın sorunlarının çözümü süratlendirilmelidir. Yılmaz Büyükerşen hocanın başında olacağı istişare heyeti çalışmalarını hızlandırmalı, belediyelerin iktidara giden yolda daha güçlü olmalarına katkı sağlamalıdır.

*İl, ilçe, belde teşkilatlarında varsa olumsuzluklar süratle tespit edilmeli, doğru tercihlerle boşluklar kapatılmalıdır.

*CHP kadrolarının her zaman söylediğimiz gibi sosyalist enternasyonal kriterlerine uygun yol güzergâhında geleceğe umut veren kadrolarla hareket etmesinin tam zamanı.

-Sağcı, muhafazakâr, siyaset cambazı, her dönemin adamı siyasetçi profilinden uzak durması şart. İhtiyaç yok, sosyal demokrat kadrolar, onlara inanan halk 2019, 2024 seçimlerinde olduğu gibi, bir sonraki seçimlerde de gerekeni yapacağına inanıyorum.

CHP’nin iktidar yolu açık, rüzgâr iyi, rüzgârın yönünü yanlış adım ve kararlarla değiştirmemek gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR