NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Demokrasi kalesinde buluşma ve ‘İnce’ mesaj

Demokrasi kalesinde buluşma ve ‘İnce’ mesaj

Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce bugün Demokrasinin kalesinden Türkiye’ye seslenecek. Bugüne kadar hiçbir güce boyun eğmeyen, en zor koşullarda zulüm ve baskı karşısında direnmeyi şiar edinmiş, biat denen iğrenç kültürün parçası olmayı asla kabul etmeyen bir kent;  Amed, Diyarbekir, Diyarbakır. Adını kim nasıl telaffuz ederse etsin, bunun da ötesinde asıl kimliği Demokrasidir, onun adı direniştir.

 

Kendi içinde haksızlığa pirim vermeyen bu kent, kendisine, kendi sınırları içinde yaşayan halklara yapılmış, yapılacak, yapılması muhtemel haksızlığı, zulmü asla kabul etmeyen bir kentten hitap edecek Muharrem İnce, tüm Türkiye’ye, Türkiye halklarına.

 

Diyarbakır, birlikte yaşamın tapu senedidir. Diyarbakır’dan verilecek samimi mesajlar ortak direnişin ve başarı hikâyesinin kapısını aralayacağı gibi, geleceğin umutlarını da yeşertecektir. 

 

T A M A M diyorsa Diyarbakır tüm Türkiye T A M A M diyor demektir.

 

Bugün bütün gözler Diyarbakır ufuklarına dikili vaziyette karşılıklı verilecek mesajlara kulak kabartıyor. Bugünkü mitingin yoğunluğu iktidarın zulmüne verilecek en büyük cevap olacaktır. Zorla el koyulmuş belediyelerin, cezaevlerinde rehin tutulan siyasetçilerin hesabının nasıl sorulacağına bir cevap olacaktır İstasyon meydanı.

 

Alanlardan ince, ince, dört duvar arasından ‘Demir’ gibi ‘Taş’ gibi bir duruşla iktidarın gidişine usul, usul zemin hazırlayan iki liderin randevusu bugün Diyarbakır’ın İstasyon meydanında gerçekleştiğinde, bunun Türkiye’ye yansımasının adı inanıyorum ki; Barışın, huzurun, kardeşliğin, birlikte ortak yaşamın sağlam temellerinin zemini olacaktır. Bu zeminin harcı elleri, yürekleri, beyinleri tertemiz insanlar tarafından atıldığında demokrasiye olan inancımız, geleceğe olan umutlarımızın varlığını pekiştirecek, bizden sonraki nesillerin huzur içinde yaşamasına dönük hayallerimizi süsleyecektir.

 

‘Parçala-böl-yönet, biat et yaşa’ mantığına sıkışmış yönetim anlayışını çöpe atmak, el birliği, gönül birliği ile yok etmek, tarihin karanlıklarına gömmek gibi ayağımıza kadar gelen bu fırsatı değerlendirip, hayallerimizi demokrasiyle, insan hak ve hukukuyla taçlandırıp, barış içinde birlikte, eşit koşullarda yaşamanın temellerini atmanın tam da zamanı.

 

İnce Diyarbakır’a mesajını verecek, Diyarbakır 24 Haziran’a, 8 Temmuz’a mesaj verecek!.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR