NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

DİSKİ, Devlet mi?

DİSKİ, Devlet mi?

Oto Center sitesi su baskınına uğramış, ortalık deniz-derya.
Aklınıza hangi kurum gelir?
Belediye, DİSKİ, itfaiye, 3’ü bir yerde, bir arada.
Sorumluluk onlarda.
Bizim DİSKİ, açıklama yapmış, ‘Sorumluluk DİSKİ’nin değil, ilgili sitenindir’ demiş, bununla da kalmamış, haberi yapan gazetemize yönelik hiç de yakışmayan ‘ideolojik gazetecilik’ iddiasında bulunarak, sınırı bir tık daha aşmış, ‘Devlete yönelik aleyhteki haberleri hiç sorgulamadan yayınlamak gerçek gazetecilik değildir’ ibarelerini kullanmış.
 
DİSKİ çıtayı çok yükseltmiş!
Kardeşim, topu, topu hepimizin gözlerinin önünde aşırı yağıştan kaynaklı bir durum var. Siteye proje verdin, vermedin, onlar sorumluluklarını yerine getirdi getirmedi, bir gazete geç kaldığın için haber yaptı.
 
Ne diye savunmaya geçersin?
Bu da yetmezmiş gibi, yok ideolojik gazetecilikmiş, Devlete yönelik suç işlenmiş gibi kendinden emin, özgüven patlaması kokan açıklamaların arkasına sığınırsın?
 
Şimdi sizi aydınlatayım;
Belediyeler elbette ki Devletin kurumsal yapısı içindedir. Ancak, bulundukları alanlarda halka hizmet için varlar. Bilin ki o kurumlar halkındır, kentin bileşenlerinindir, kentin STK’larınındır, kentin gazetecilerinindir, haber kurumlarınındır. Sizlerde, o kentin kurumlarına saygılı olmak zorundasınız. Onların oyları sayesinde o makamlarda oturuyorsunuz.
 
Klasik Devlet kalkanı arkasına sığınıp, başkalarına Devlet düşmanı, hain, ideolojik gazetecilik gibi boyunuzu aşacak ithamlarda bulunmayacaksınız.
Bu coğrafyada bu numaraların tamamına tanık olduk, tanıdık, yutmadık, üstesinden geldik. Sorumlu bireyler olarak Devlet kavramını bilenlerdeniz, o çarkın birer parçası olduğumuzu çok iyi biliriz. Bu konuda gerekli dersi de verebiliriz.
 
Yapacağınız şey; geç de olsa işinizi yaptığınızı, sitenin sorumluluk alanlarının ne olduğunu aktardıktan sonra haber konusunda duyarlı davranan TİGRİS habere teşekkür etmekti. Kente ait kurum adına haddi aşan bir açıklama yapmak doğru değil.
 
Fazla uzatmıyorum. İnanıyorum ki yetkililer konu üzerinde gerekli uyarı ve düzeltmeyi yapacaktır.

Naci Sapan
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR