NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Diyarbakır-İktidar-Tanrıkulu

Diyarbakır-İktidar-Tanrıkulu

Naci Sapan
‘Cumhuriyet Halk Partisi iktidar olacak, Diyarbakır’dan mutlaka Milletvekili çıkmalı’ …
Kentte slogan gibi dolaşan bu cümleden hareketle yazıma başlamak istiyorum.
Özellikle iş dünyası, sanayici, yatırımcı kesimin benimsediği bu görüşün, Milletvekili adayı Sezgin Tanrıkulu tarafından da TV ekranlarında dillendirilmesinin olumlu karşılık bulduğunu söyleyebilirim.
Tanrıkulu, durumu şöyle netleştiriyor;
“Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı, CHP iktidar olacak, Diyarbakır’dan Milletvekili çıkarmak gerekmiyor mu? Milletvekili çıkaramazsak sanayici, yatırımcı, iş dünyası, iş insanı, sorunlarını kiminle, nasıl, ne şekilde konuşacak, görüşecek, çözecek?”
İş dünyasının mensuplarıyla, yatırımcı, sanayicilerle değişimi, dönüşümü, iktidarı, özellikle de Sezgin beyin ‘Mutlaka Diyarbakır’dan Milletvekili çıkarmalıyız’ ısrarını soruyor ve konuşuyorum, hak veriyorlar.
Sezgin beyin, kendisini ve listede bulunan diğer arkadaşlarını işaret ederek, ‘CHP’den mutlaka Milletvekili olmalı’ talebi ve bu konudaki ısrarı sadece iş ve sanayici dünyasında değil, aynı zamanda hak ihlalleri konusunda sıkıntı yaşayan, bundan sonra da sıkıntı yaşayacağını düşünen, hak, hukuk, adalet arayışı içinde olan bütün kesimler tarafından kabul görmeye başladı.
İlk gözlemlerim bu yönde, seçime çok az bir zaman var, ancak öngörüm, Sezgin beyin ‘iktidar olacağız, Diyarbakır’dan mutlaka Milletvekili çıkarmalıyız’ ısrarı ve talebi, bugün gördüğünden çok daha fazla kabul görecek gibi.
Benim gözlemim böyle, ancak bunu Sezgin Tanrıkulu’na da dikte ettirmek istiyorum, şöyle bir yanıt alıyorum;
“Tespitiniz iyi ve doğru. Yani finale doğru ilerledikçe, 14 Mayıs yaklaştıkça, CHP adına iktidar olmanın ayak sesleri daha da gürleştikçe, Diyarbakır’ın da Milletvekili ihtiyacı daha da netleşecek. Bunun yansımalarını da şimdiden görüyorum. Doğru bir tespit olduğu için adayım, ısrarım da bu nedenle. CHP adına Diyarbakır’a bir değil, birkaç vekil yakışır. Kemal bey de bunu gördüğü için aday olmamı istedi, ben de kentime ve insanlarıma hizmet için ‘evet’ dedim, geldim. Teveccüh var, 14 Mayıs’a kilitlendik.”
Sezgin bey inanmış, diğer adaylarda bu inançla yoğun tempo çalışıyor. Cumhuriyet Halk Partisi çok uzun bir zamandan sonra, ‘Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı seçeceğiz, iktidar olacağız, Diyarbakır’dan Milletvekili çıkaracağız’ şiarı ile yol yürüyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR