NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Diyarbakır kalesinden notlar-2

Diyarbakır kalesinden notlar-2

Dikkat çekici bir başlık, benim de dikkatimi çekti okuyucuların dikkatini çektiği gibi.
Karar verdim, böyle rakamlarla devam ettirmek istiyorum.
Her gün değil, periyodunu kendi özgünlüğü içinde sürdürmek niyetindeyim. Özellikle Diyarbakır’a özgü, özgün durumlarla ilgili duyum, haber, ‘kılo-pılo’, karışık işler söz konusu olduğunda bu başlık altında diyalog halinde olalım diyorum. Hırsızlık, üçkâğıt, kente dair işlenmiş suçlar ki, aynı zamanda insanlığa karşı işlenmiş suçlar statüsüne girer, bu konuların ve ‘kahramanlarının’ halk nezdinde ‘mahkûmiyeti’ önemlidir.
Halk adına mahkûmiyetlere karar verme yetkisine sahip olunmasa dahi hiç olmazsa halk vicdanında mahkûm etme gibi bir hakkımızı böylece kullanmış olacağız. Kentle ilgili sorunları yazınca ihbar ve bilgiler de geliyor tabi ki.
*Kubbesi çöken kaçak cami inşaatı haberinden sonra gelen bilgiler oldu. Birçoğunun aynı şekilde kaçak ve rant’a dönük olduğu bilgileri geldi. Cami bu, çok fazla konuyu cılk etmeye gerek yok, ama yaptırma derneklerinin, inşaat alanlarının diyanet-müftülük-belediyeler tarafından denetlemeden geçirilmesi bence ciddi bir sorumluluktur.
*Kayapınar Kaymakamı ‘Bayram değil seyran değil, niye öpüldü’ diye merak ediyorduk, il, ilçe teşkilatlarının taleplerine karşılık vermediği yönünde bilgiler geldi. Yoksa kararname dışı atama niye olsun?
*Bir de 10 gözlü köprü güzergâhındaki Dicle kenarındaki yapılarla ilgili de sıkıntıların yaşandığı söyleniyor. İmara aykırı kısımlar varmış, yıkım yapılacakmış. Karar verilmiş, ancak birileri araya girmiş, bazıları durmuş, bazılarının da ‘Dayı’ sı. Olmadığı için midir, nedir, ‘Gazap’ güzergâhından çıkamamışlar.
*En ilginç bilgi neyle ilgili geliyor biliyor musunuz?
Palmiyeler, palmiyeler!
Sanki bütün Diyarbakır işi gücü bırakmış, ‘kurudu mu kurumadı mı’ bunu takip ediyor.
İklim uymuyor denilmişti ya!
Şu an için kurumuş olduğunu söyleyebiliriz, ‘halk haber ajansından’ gelen haber ve fotolar bu yönde.
Havalar daha tam ısınmadı, belki yeşerir!
Ne dersiniz?
Bence fitne fesat şeyler düşünmeyelim, o kadar para sayıldı bu malzemeye.
Çürüyüp giderse olan bizim paralarımıza olacak.
 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR