NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Diyarbakır kalesinden notlar- 30

Diyarbakır kalesinden notlar- 30

Hasarlı binalar tinerci yuvası oldu!
Diyarbakır’da Deprem sonrası hasarlı ve ağır hasarlı binalar boşaltıldı, ancak yıkımları gerçekleştirilmedi. Boşalan binalar balici, tinerci ve esrarcıların yuvası oldu. Bu durum çevre sakinlerinin şikâyetlerine neden oldu.
Gazetemizin Whatsapp İhbar Hattına atılan fotoğraflar ve şikâyet yazısı vatandaşın ne kadar tedirgin olduğuyla ilgili ciddi gösterge.
İhbar hattına gelen şikâyet mesajına göz atalım.
Şöyle diyor; “Diyarbakır Şanlıurfa yolu Urfa Bulvarı Ceylan Karavil AVM karşısı Ömeroğlu iki Sitesi tehlike arz etmekte ve biz komşular olarak çok büyük sıkıntılar çekmekteyiz. Korkuyoruz, geceleri uyuyamıyoruz Allah aşkına sesimize ses olun.
Beş aydır binanın içinde baliciler, tinerciler, esrarcılar, hırsızlar cirit atmakta. Birilerinin canı yanmadan bu işe bir çözüm bulunması gerekmiyor mu? İlla birileri mi ölecek, illa birileri perişan mı olacak, neyi bekliyoruz. Tigris Haber olarak bunu gündeme getireceğinize yürekten inanıyorum.”
Bizde vatandaşın sesine kulak verdik, durumu gündeme getirdik.
Sadece bir yer değil, birkaç yerden aynı serzeniş var.
*
Bir şikâyette, Diyarbakır Bağlar’da bayındırlık ve direk hane, NCİTY ve tesisler arasında bulunan gecekondu konutlarının bulunduğu bölgeden. Deprem öncesinde başlayan ve deprem sonrası devam eden yapılaşma hem tehlike saçıyor hem de çirkin görüntüye neden oluyor. Burada bulunan gecekondular, sağlam temeli olmayan en fazla 2 katı taşıyabilecek kapasitede. Ancak bu yeni dönemde bu temeller üzerine 5-6 katlı kaçak binalar yapıldığı iddia ediliyor. Yani kaçak yapı iddiası var!
Bu durum, mahalle sakinlerini hem korkutuyor hem de rahatsız ediyor. Bu bölge 6 Şubat depreminde Diyarbakır’da en çok zarar gören bölgelerin başında geliyor. Depremde bu bölge yakınında 2 bina yıkıldı ve 10’a yakın binada tedbir amaçlı yıktırıldı. Hala da yıkılması beklenen 10’larca bina var.
Mahalle sakinlerine göre, bu kaçak yapılar Bağlar belediyesinin bilgisi dâhilinde yapılıyor.
İddia bu. Kentin birçok yerinde süratle yükselen binaların olduğunu gözlüyoruz. Sanki bir oldu-bitti meselesi varmış gibi geliyor.
*
Bunları konuşup yazarken birileri de Dicle Üniversitesi arazisine de imar izninin gerçekleştiği yönünde bir şeyler söyledi.
Asgari ücretle geçinemeyenlerin ülkesinde rantla beslenenlerin aymazlığı büyük sorun.
Bakalım daha ne kadar sürecek…
*
Çiftçi mercimek fiyatı bekliyor
Diyarbakırlı çiftçiler mercimek fiyatlarının açıklanmasını bekliyor. 700 bin dönümlük arazide ekilen mercimeği hangi fiyata satacağını bilmiyor çiftçi. Hükümet kısa sürede fiyatları açıklamazsa çiftçi tüccarın eline düşecek, panikle mercimeğini düşük fiyata satacak.
Diyarbakırlı çiftçiler duruma tepki gösteriyor, hükümetin bir an önce fiyat açıklaması yapmasını bekliyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR