NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Diyarbakır’da seçim hareketliliği var

Diyarbakır’da seçim hareketliliği var

Genel ve yerel seçim ile ilgili heyecanlı günler çok geride bir yerde kalınca, doğal olarak dernek, sendika, STK, oda seçimleri önem kazanıyor. Özellikle de Ticaret ve Sanayi Odası, Baro, Ticaret borsası gibi önemli kurumların seçimleri söz konusu olduğunda, kentin tamamında bir hareketlilik yaşanıyor. Yerel ya da genel seçim zamanlarında yaşanan hareketli atmosfer oluşuyor kentte.
Şimdi, yine seçim zamanı, her birey, her grup demokratik hakkını kullanıyor, adaylaşıyor.
Hiçbir seçimin sonucu sandıklar açılmadan net değil. Yapılmış bazı çalışmaların alınmış sonuçlarından çıkarılmış bazı veriler sonuçların tahminine yardımcı olsa da her zaman sandıkların açılmasını beklemek en doğru olandır.
Tek liste ile gidilen seçimler tahmin ve öngörülere takılmayanlardır. Bir de ‘delege Pazar ve pazarcılarının’ mevcut olduğu alanlar tahmin ve öngörülere doğal olarak takla attırıyor. Gerisi çalışma, organizasyon, erken çalışmaların ürünü, bir de görevde ya da görev dışında yapılmış olumlu çalışmaların yansımaları aday adaylarına, adaylara, yönetim kademelerine seçim başarısı kazandıran önemli faktörlerdir.
*
Ticaret Borsası, ticaret ve sanayi odası seçimleri için baskın diyenler var. Çok da katılmıyorum. 4 yıllık sürenin sonuna doğru gelindiğini her kes biliyor, niyeti olanlar hazırlıklarını da ona göre yapar. Bu işler öyle bahane yaratarak olmaz. ‘Biraz daha zaman olsaydı hazırlık yapardık’ diyenleri de duyduğum için söylüyorum, 4 yıl önceki sesleri duymuş gibiyim. O gün kaybedenlerin bir kısmı bugün aday ise, onlara 4 yıl boyunca ne yaptınız diye de sormak lazım. Uzun bir zamanı heba edip, 1-2 aylık zamanı bahane edenlerin hizmet konusundaki samimiyetini sorgulamak lazım. İktidardakiler 4 yıl boyunca çalışmış, alanı diri tutmuş, kendilerini yeniden var edecek zeminleri hazırlamış, böyle olunca ibre de oraya işaret ediyor.
Özellikle Ticaret ve Sanayi Odasından söz ediyorum.
İşte sıraladığım bu nedenlerden kaynaklı avantajlar, gördüğüm, duyduğum ve araştırdığım kadarıyla YEŞİL LİSTE’ ye işaret ediyor. Aritmetiği konusunda bir şey söyleyemem, bir öncekinde olduğu gibi 16 sıfır mı olur, yoksa birkaç meslek komitesinden fire mi çıkar?
Onu da 2 Ekim tarihinde göreceğiz.
*
Ticaret Borsası seçimi 1 Ekim’de.
Şimdilik tek liste görünüyor. Engin Yeşil Başkanlığında yürüyecek gibi görünen bir durum var. Gördüğümüz kadarıyla çok iddialı bir rekabet yok. Son anlarda da ne olur bilinmez.
*
8-9 Ekim de ise, Baro seçimleri var. Diyarbakır’ın yüz akı, ilkeli duruşuyla Türkiye’nin ve dünyanın yakından tanıdığı Diyarbakır Barosunun seçimlerindeki rekabet, var olanın üzerine yeni bir şeyler katmak içindir.
Mevcut Başkan Nahit Eren, bir dönem daha sorumluluk almak adına aday olduğunu açıkladı. Muhlis Oğurgül’de Baro Başkanlığına aday. İki adaydan biri seçilecek, yönetimde yeniler olacak, ancak Diyarbakır Barosunun dik ve onurlu duruşu değişmeyecek. O onur ve dik duruşun bayrağı hepimiz adına, Diyarbakır adına, bölge adına, Türkiye geneli için, insanlık için, bireylerin hak ve özgürlükleri için dalgalanıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR