Fatih Yokuş

Fatih Yokuş

Diyarbakır’da siyaset

Diyarbakır’da siyaset

Ülkenizdeki siyasi söylemlerin sertliği, ötekileştirici lisanını kullanılması, parti kapatma davası ve benzeri durumların revaçta olduğu bir dönemde Diyarbakır'daki Saadet Partisi kongresi takdire şayandı.
Bu takdir kongreye tüm partilerin davet edilmiş olması ve davet edilen partilerin icabet edip katılım sağlanmış olmalarıdır.
Özlenen ve hepimizin görmek istediği bir tablo idi.
Teşekkürler Saadet Partisi ve davete icabet eden Ak Parti, CHP, HDP, İYİ PARTI, HÜDA PAR, Y.R.PARTİSİ, DAVA, GELECEK, PSK, AZADİ, K.K.P parti il başkanları ve yöneticilerine.
Siyasette hoş görünün yer bulması, tahammül etme ve fikir ayrılıklarına saygı gösterme olduğunda ülkemiz ve hepimiz için yararlı olacağı kanaatindeyim.
Bölgenin kadim kenti, siyasetin hararetle yapıldığı, doğunun Paris’i, medeniyetler beşiği Diyarbakır’da Saadet Partisi bunu başarıyorsa, siyasetin kalbinin atıldığı Ankara'da neden başarmasın?
Gönül ister ki tüm Siyasi Partilerin merkez teşkilatları bu kongreyi değerlendirmeleri ve çok sesliliğe önem vermeleridir.
Saadet Patisi Diyarbekir il olağan 7'inci kongresi genel başkan sn. Temel Karamollaoğlu'nun katımıyla 26 Haziran 2021 yapıldı.
Kongre; Saadet Partisi İl başkanlığını 12 yıldır yapan Sn. Fesih BOZAN beyin kendi isteğiyle görevi bırakması ve yerine AGD Diyarbakır başkanlığını yıllarca başarıyla yürüten genç bir sima olan İnş. Yük. Müh. Abdurrahman Ergin getirilmesiyle sona erdi.
Görevi devreden Fesih BOZAN beyin veda konuşmasındaki, kibarlığı, toplumsal huzuru anlatan konuşması taraflı ve tarafsız her kesi memnu etti.
Kongrede il başkanlığı için tek aday olan Sn. Abdurrahman Ergin beyin şiirsel konuşması, Diyarbakır’ın farklı düşünce önderlerini anması, barış, kardeşlik konularına vurgu yapması  "Şex Said, Seyid Riza, Musa Anter, İyaz bın Ğanem..."  anması takdire şayandı.
Toplumun ortak değerleri üzerinden siyaset yapma yerine "bu değerlerin ortak değer olduğu, istismar edilmesine müsaade edilmemesi gerektiği..." ve yine "Adalet ve herkese adalet" demesi de konuşmanın dikkat çeken yönüydü.
Genel başkan Temel Karamollaoğlu’nun anons edilip kürsüye davet edilmesiyle "Temel başkan bilge başkan" tezahüratları bilge başkana duyulan sevgi ve bağlılığın bir nişanesi idi.
Temel başkan ise konuşmalarında; İstanbul sözleşmesine değinirken "kadına şiddeti önlemek için çıkarılan bu yasanın, yasanın çıkmasından sonra kadına şiddette misliyle artış" olduğunu belirterek "yasanın iptal edilmesini memnunlukla" karşıladığını belirtmesi, "kadınların siyasette daha aktif olmalarını" söylemesi herkes tarafından alkışlandı.
Diyarbakır'da oluşan siyasetteki olumlu ve hoşgörünün hakim olduğu bu hava dalga dalga, Edirne’den Kars’a kadar tüm ülkede hâkim olması temenni ettiğimiz ve arzuladığımız bir durumdur.
Selam ve dua ile.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatih Yokuş Arşivi
SON YAZILAR