NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Diyarbakır’ın kayyumla imtihanı!

Diyarbakır’ın kayyumla imtihanı!

Ne ağır bir imtihanmış arkadaş, Diyarbakır’ın kayyumlu imtihanı.
Mübarekler!
Her gün taze bir yeniliğe, şu ya da bu şekilde imza atıyorlar.
Sanki lunaparkçılar?
Sanki lunapark işletsinler diye görev verilmiş gibiler.
Ucube, ucube şekilli heykeller, modeller yarattılar, kentin değişik yerlerine konduruyorlar.
 
Karpuzda çocuk (aslında çocuğa hakaret), kadayıfçı, folklorcu ucube heykeller, bunlar yetmedi, önceki günde nerede, kime yaptırıldığı belli olmayan, ancak ilk etapta Adana otobanında görülen, akşam saatlerinde de Kayapınar’daki bir kavşağa yerleştirilen kocaman bir karpuz maketi ile haşır-neşir olduk.
 
Gürültüsü koptu, şimdi de ‘Bizimle alakası yok, GSM şirketi yaptırmış getirmiş’ diyorlar. Kenti GSM şirketimi yönetiyor?
Siz izin vermeseniz, ortak kararınız olmasa, haddine mi GSM şirketinin. O kavşağa baz istasyonu kurdular, karpuz ve sur maketi de bonus niyetine!
 
Arkadaş, hizmet edesiniz diye size kentin belediyeleri teslim edildi. Yanlış anlatılmış olabilir, ya da siz yanlış anlamış olabilirsiniz, o zaman biz anlatalım;
Sizlerin görevi, Kaldırım, asfalt, yol, temizlik.
Diyarbakır’ın tarihini, kültürünü, gelenek ve göreneklerini tanıtacağız diye çırpınmanıza, yorulmanıza gerek yok, yüzünüze gözünüze bulaştırdınız. Bunları bilmediğiniz gibi, etrafınızdakilerde bilmiyor. Ya da biliyorlar böyle hesaplarına geliyor.
Diyarbakır karpuza mı hasretti, kocaman karpuz ve sur maketini,   TIR’a yükletip, yola çıkardınız. GSM şirketi falan filan, geçin bunları, marifetin kaynağı sizsiniz, sizi tanırız, sizi biliriz.
*
Baz meselesi de ayrı bir konu. Okuyuculara, baz istasyonundan şikayetçi olanlara bir bilgi vereyim. Bir arkadaşım aradı, 2008 yılında alınmış bir Yargıtay kararı varmış, emsal karar. Avukatlar aracılığıyla bulunabilir. Bu kararla, kurulu olsa dahi baz istasyonlarını söküp kaldırmak zorundalar. Daha önce örnekleri varmış.
Ben de hatırlatmış olayım.
*
DEDAŞ kaldırımları kazdı, elektrik kablolarını yeraltına aldı. Çalışmalar halen devam ediyor. Kazılıyor, döşeniyor, toprakla örtülüyor. Sonrasında kaldırım taşları döşenmiyor. Her taraf toz toprak içinde, aynı zamanda şantiye alanı gibi. DEDAŞ ile yaptığı protokol gereği kazılıp, işlem yapılan alanların kapatılıp, kaldırımların yeniden düzenlenmesi işi belediyeye ait. Her nedense belediye iki aydır gerekli çalışmayı yapmıyor.
Vatandaş yol, kaldırım, temizlik bekliyor, baz istasyonu, maket karpuz değil.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR