NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Döviz ve korona dalgalanmaları

Döviz ve korona dalgalanmaları

Korona dalgalanmaları döviz dalgalanmalarına benzedi.  İnişli-çıkışlı tablo karşısında kafamız dönüyor. Gerçi korona daha vicdanlı gibi, bazen ciddi düşüşler sağlıyor, sonra ani yükselişler gösteriyor. Tedbirler falan filan derken dengeyi sağlamak mümkün oluyor.
Döviz öyle olmadı. Bir yükseldi, pir yükseldi, bir daha da inmedi. Ortak özellikleri var elbette, cebimizi, midemizi, sağlığımızı, geleceğimizi ciddi zedelediler. Şimdilik bu kadarla kalsa, belki bir şekilde paçayı kurtarırız, ancak gelecekle ilgili bir öngörü yapamadığımız için, analiz yapma şansımız da kalmıyor bu durumda. Yine de her koşulda işimiz şansa kaldı.
*
Eskiden döviz bürolarının önünde kuyruklar olurdu, şimdi kovid-19 ünitelerinin önünde kuyruklar var. Biri para, diğeri sağlık, ikisi de önemli ancak, sağlık daha önemli deyip, işin para tarafını iktidar ve yandaşlarına, sağlık kısmını da halka bırakalım.
*
Para ve sağlık arasındaki ikilemi tartışırken, konuşurken, bir arkadaşım can alıcı soruyu sordu, ‘Sur içinin kapalı kısmı ne zaman açılır’ dedi. Can evimden vurdu. Sonra, ‘dolaştın mı, sizin ev ne durumda’ deyince, beyin trafiğim karıştı. ‘Bizim ev zaten yok da, aklına gelebilecek hiçbir ev yok, kalmadı, her yer dümdüz’ dedim. Hakikaten öyle her yer dümdüz yeni yerde.
Trafik çok karışık yeni Sur bölgesinde, yani o yakılan yıkılan yerde. Bir an ‘neredeyim’ diye tereddüt oluşursa, Süleyman Nazif İlkokulunun eski taş binasını pusula olarak kullanmak gerekiyor ki yön tayini yapılabilsin. Kurşunlu cami de yön için iyi bir pusula olabilir.
Nereden nereye geldik arkadaş. Korona-döviz işbirliği derken çatışmalı zemine kaydık. Dedim ya kafamız karışık koronadan dolayı. Döviz dalgalanmalarına benzer dengesiz iniş-çıkışlar moral motivasyonumuzun yanı sıra sağlık halimizi de etkiledi.
Aşı-kısırlık-test-vaka sayısı gibi kavramlar üzerinde uzmanlaşmalar başladı toplumda. Belki de yüksek lisans hatta doktora tezleri olarak da yakın zamanda hayatımızın bir parçası olabilir bu dönem yaşadıklarımız.
Olsun da zaten, gayet bilimsel kavramlar.
Üniversitelerde araştırma merkezleri de kurulabilir.
Aşı-kısırlık-test-vaka; Konu önemli.
Saçma sapan bir yazı oldu, farkındayım.
Şekerim bu arada yükselip, düşüyor. 
Yazının seyri de ona göre değişiyor.
 İdare edin artık.
 
  
 
 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR