NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

En güçlü dinamik; Seçmen

En güçlü dinamik; Seçmen

Hangi alanda olursa olsun, seçimle iş başına gelen kurumlar açısından en güçlü dinamik, seçmendir. Seçen ila seçilen arasında kurulan/kurulacak olan bağın güven esasına dayalı olması, izlenecek yol ve yöntemde ortak buluşmaların sağlanması ise hedefe doğru adımlarla yürümeyi, aynı zamanda başarıyı getirir.

Konuyu özetle Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinin sonucuna bağladığımızda, 16-0’lık durum bazı kesimler tarafından, hatta seçimi kazanan meslek gruplarının temsilcileri açısından da beklenen bir durum olmayabilir. Ancak, seçmen iradesinin yansıdığı sandıklar böyle bir sonucu ortaya çıkardı. Bu durum, çok kıymetlidir, çok anlamlıdır, mesaj içeriklidir.

Daha önce yazdığım yazılarda belirtmiştim. Özellikle son 2 seçimde ortaya çıkan sonuçların sağlıklı bir yapıyı ortaya çıkarmadığını, yönetimlerin bir takım çalışmalar yapmasına rağmen, karşılıklı güven ve birlikte başarmak arzuları buluşmadığı için DTSO’nun Diyarbakır geneline vereceği hizmetin istenen düzeyde olmadığını vurgulamak istiyordum. Bazı kesimler bunu kabul etmese de bu konuda ısrarlıydım, bundan sonra da ısrarcı olurum.

Ne oldu?

Seçmen profili aslında çok da değişmedi. Bu nedenle son iki dönemin sağlıklı analizini yaptı, yapılanları ve yapılamayanları değerlendirdi, kararını verdi. Seçim sonuçlarını sadece DTSO seçmeninin tekdüze bir kararı olarak da algılamamak, seçmen üzerindeki Diyarbakır genelinin etkileşimini de hesaba katmak gerekir. Sonuçta ticaret erbabı seçmen de kentin genel dokusunun yansımasına göre hareket ediyor. Bu nedenle ortaya sağlıklı bir seçim sonucu çıktı. Tek başına bir iktidar profili ortaya çıktı. Şimdiki zamanda tek başına iktidar profilinden, uygulamaları nedeniyle çok fazla haz etmesek de Diyarbakır için bu durumu sağlıklı bir sonuca hitap etmesi anlamında değerlendirmek gerekiyor.

Bundan sonrası; YEŞİL listenin kendilerine gösterilen teveccühe sağlıklı, kararlı, vicdanlı, kent odaklı hizmetlerle karşılık vermesi ile ilgilidir. Seçim sürecinde yapılacaklar anlamında konuşulan, söylenen, Diyarbakır’a artı değer kazandıracak çalışmaların hayata geçirilmesi için çok ciddi bir zemin ortaya çıkmıştır. Oda ve meclis yönetiminin ortaklaşa alacağı sağlıklı kararların yansımaması için hiçbir neden yok. Seçimin sonucu ellerini ciddi oranda güçlendirmiştir. Bütün mesele kişisel hesapların içinde bulunulmamasıdır. En güçlü dinamik, seçmendir, bizde bundan sonraki sürecin takipçisiyiz. Hayırlı olsun, sağlıklı olsun, beklediğimiz gibi üretken olsun

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR