NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Faili belli ölümlerin yılı!

Faili belli ölümlerin yılı!

 ‘Gelen gideni aratır’ derler. Aslında bu deyiş tecrübe ile sabit bir konum elde etmiş olmasına rağmen, bireyler yine de yeni olandan yana umutludur. Yeni olan çokludur, geniş bir alana hitap eder. En alt birimden en üst birime kadar olan Devlet yönetimleri en geniş yelpazedir, eskisi ve yenisiyle.

Birileri yönetemez, güven kaybına uğrar, bireyin, toplumun gözü, kalbi yenisini arar. Yeninin aranmasının nedeni eskinin döneminde kaybedilenlerin yeniden kazanılması içindir. Yeniden kazanç mümkün olmuyorsa bile an azından bir daha kaybetmemeyi garantiye almak umududur. Bir yenisi eskisini ilga edene kadar bu döngü bu alanda böyle devam eder gider. Bizden önceki hayat biçimlerinde var olan,  şimdiki zamanda tanık olduğumuz, gelecek zamanda da var olacak bu döngü, yenilenme biçimlerine göre, umutlara hitap ederek devam eder.

Birey, aile, toplum, ülke, devletler için anlatmaya çalıştığım durumu yıllara sarih nasıl anlatsam, nasıl anlasam, nasıl sunsam diye düşünüyorum.

Doğrusu bundan önceki yıllar, bu kadar derin toplumsal acılara neden olmamıştı. Ben de her yıl değişimi olduğunda mutlaka yazardım, ancak bu kadar derin, belki de farkında olmadan felsefi anlam yüklemeye çalışmamıştım. Yılların değişimi konusuna nereden başlayacağımı çok kestiremiyorum. Başladım, kendiliğinden akıyor.

Bütün bir yıl acılı, zor, yorucu, sıkıntılı, ölüm korkusu, hastalıkla yaşanabilir mi? Yaşanıyormuş, birlikte zaten 2020 yılını bu özellikleriyle yaşadık, yüzdük kuyruğuna getirdik. Yolculuğu bizimle tamamlayamayanlar, gelemeyenler oldu. Sonsuzluğa ve kalbimize gömdük sevdiklerimizi. Yaşanmamış bir yıl gibi duygularımızı törpülese de elimizden aldıkları konusunda ciddi bir fail olarak bugün itibariyle arkamızda bıraktık 2020’yi. En azından 2020 gibi bir fail var geride bıraktığımız. Bir de faili meçhule gidenlerimiz var, geride bıraktığımız karanlık yıllarda.

Failleri yıllarında saklı o kadar çok meçhul cinayet, suikast, katliam yaşandı ki içinde bulunduğumuz bu yüzyıl da. Onu da 3 yıl sonra geride bırakacağız, ölmez sağ kalırsak.

Ne yüzyılmış arkadaş!

Faili belli ölümlerin yılı geride kaldı.

Umutlu olsun, sağlıklı olsun 2021.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR