NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Gençliği dikkate alın!

Gençliği dikkate alın!

Sonumuz ne olacak,

Geleceğimizin seyri nasıl olacak,

Bizi/bizleri ne bekliyor?

Kaotik ortamlarda, toplumda bireylerin kendine ve çevresine sorduğu ciddi, can alıcı sorulardır. Bu sorular, son dönemlerde hep birlikte yüzleşmek zorunda kaldığımız sorular olmaya devam ediyor. Herkesin/herkesimin konuştuğu, ardından çok net sorduğu bu sorular çoğaldıkça toplumsal dengelerimiz de alt üst olmaya devam edecek gibi görünüyor.

Çarşıdan pazara, iğneden ipliğe, elektrikten doğalgaza, tarladan tezgâha uzanan güzergâhlardaki ateş pahası zamlar toplumun psikolojisini dalga, dalga bozuyor. Bu dalganın boyutu ne kadar yükselir, nereye doğru yön alır, nasıl durulur, bilemiyoruz. Sakin ve sükûnetli bir ortama ihtiyaç olduğu kesin, kesin olmasına da, bu durumu kim sağlayacak?

Geleceğimiz olarak nitelendirdiğimiz üniversite gençliğinin demokratik taleplerini kitlesel olarak dile getirdiği zamanlara iyi dikkat etmek lazım.

Bu gençliği de dikkate almak şart; hem bireysel, hem toplumsal hem de devletin ve milletin bekası açısından dikkate almak şart, sonradan pişman olmamak adına. Üniversiteden mezun olan, üniversite dışındaki milyonlarca işsiz gencin arkasından gelip, gerçek hayatla tanışacak olan mevcut üniversite gençliğinin tepkisi sizce sadece Boğaziçi’ne atanan rektör müdür?

Öğrenci gençliğin tepkisini, tek başına Rektör ataması ile değerlendirenler büyük yanılgı içindedir. Bu gençlik, mezun olduktan sonraki geleceğini şimdiden görüyor. Kendisinden önce mezun olup sokaklarda işsiz dolaşan gençliğin şahsında kendini değerlendirerek kendi mecrasında ‘başkaldırıyor’. Elbette gençlik geleceği için başkaldıracak, geleceği için mücadele edecek, kendisinden önceki kuşaktan, kendisini yönetenden hesap soracak. Bu hesap sormayı kişisel olarak algılamayan, gençliğin sesine kulak veren, sitem olarak algılayan, eksikleri gideren yönetim biçimleri, geleceğini, güvence altına alarak, tesis eden, demokratik hukuk devletleridir.

Gençliğinin ‘başkaldırısını’, hesap sormasını sitem olarak algılamayan, kişisel saldırı gibi algılayan yönetimlerin tedbirleri ve tedbirler çerçevesindeki uygulamaları sıkıntılı zamanların yaşanmasına neden olmuştur.

Evet..Gençliği, geleceğimiz olduğu için dikkatle izleyin, dikkate alın..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR