NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Güçlü bir kadro ile bölge gazetesi

Güçlü bir kadro ile bölge gazetesi

TİGRİS haber gazetesi 5,5 aylık bir dönemi geride bıraktı. Yeni Yurt gazetesini de bünyesine katarak 61 yıllık bir deneyime de ortak oldu. Süleyman Demirel ‘yollar yürünerek aşınmaz’ demişti. Zaten aşınmasın da, düzgün yol tökezlemeden yürümek içindir.

TİGRİS haber de tökezlemeden, ayaklarını burkmadan Diyarbakır ve bölge kentlerine, doğru, ilkeli habercilik anlayışını içselleştiren bir yayın politikası ile yol yürüyüşünü başattı, devam ettiriyor. İlk etapta okuyucuyla 16 sayfa ile buluşan TİGRİS haber artık 20 sayfa. Yaygın gazeteler ayarında bir gazete oldu. İç sayfaları da artık renkli.  29 Mayıs tarihinden itibaren 20 sayfa olarak başta Diyarbakır olmak üzere, Şanlıurfa, Adıyaman, Van, Bitlis, Bingöl, Hakkari, Tunceli, Siirt, Batman, Mardin, Şırnak illeri ve ilçelerinde okuyucularıyla buluşmaya başladı.

Güçlü, deneyimli, halka karşı sorumluluğunun bilincinde bir kadro ile hazırlanan TİGRİS haber’in kısa sürede Diyarbakır’da toparlanarak bölgenin hemen hemen tamamına açılmış olmasını çok önemsiyorum. Yerel yönetimler anlayışının giderek yaygınlaştığı, gerçek anlamda demokrasiye denk gelen halkın kendi kendini yönetmesinde ifadesini bulan/daha da bulacak olan bir dönemden geçiyoruz. Güçlü bir gazete ile bölgenin tamamında var olmak ve kabullenmek gibi bir çabanın da buna denk gelmesi gerekiyordu. Kısa bir süre olmasına rağmen, gazetemizin imtiyaz sahibi Ahmet Tanaman böyle bir çabanın ilk adımlarını attı. TİGRİS haber bu yol yürüyüşünü başlattı.

Deneyimli Gazeteci Mehdi Tanaman’ın yönetiminde, yine deneyimli arkadaşlarımız Remzi Budancir, İlyas Akengin, Mehmet Pişkin, Gencer Arpacıdan oluşan yazı işleri kadrosu her gün aynı heyecanla gazetenin hazırlanması için yoğun çaba sarf ediyorlar. Mehmet Mercan, Şeyhmus Diken, Nurcan Baysal, Şahin Doğan, Müslüm Üzülmez,Mehmet Emin Yaşa, Yüksel Avşar, Süleyman Çiftçioğlu, Avrupa’dan Çetin Çeko, Gabar Çıyan, Şerif Kaplan gibi güçlü kalemler günlük yazılarıyla gazetemize güç katıyorlar. Tabiî ki bir de ben varım.

Bölgenin ‘ulusal’ gazetesi olma yolunda emin adımlar atmanın ne zararı olur ki?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR