NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Hafızalar diri olsun

Hafızalar diri olsun

Hafızalarımızın hatırlama biçimlerine hitap eden bir sergi, bir hafta sonu oldu.

Diyarbakır uzun zamandır yaslı gibiydi.

Hafta sonu iyiydi, sanki sisli hava dağıldı gibi.

Şenlikliydi, kayıtlı, kayıtsız çok sayıda misafiri ağırladı.

Son 30 yılda Diyarbakır’ı hiç bu kadar bir arada görmemiştim.

Her kesimden temsiliyetin olduğu bir hafıza haftası, aynı zamanda birlik-beraberlik örneğini hayata geçirerek yaşadı Diyarbakır.


Ahmet Güneştekin’in ‘Hafıza odası’ hafızalarımızı tazeledi, Diyarbakır’ı Diyarbakır’la, Türkiye ile buluşturdu.

Evet, iyi bir hafta sonuydu.

‘Her şey çok güzel olacak’ sloganına denk gelen bir ortamın içindeydik. Zaten sloganın tescil sahibi İBB Başkanı İmamoğlu da aramızdaydı, ‘Her şey çok güzel olacak’ sloganına anlam kattı. Her şeyin çok daha güzel olacağı yönündeki, inancımız giderek artıyor, bu tür etkinliklerde bu güzergâha katkı sunuyor.

*

Çok sayıda gazeteci ve yazarın katıldığı sergi öncesi ve sonrası etkinliklerde Diyarbakır’ın geleceği, mevcut durumu konuşuldu. Siyasi konuklar vardı ancak, kimse siyaset yapmadı, herkes sanata, Diyarbakır’ın kadim kültürüne, 33 medeniyete ev sahipliğine odaklandı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşının konuklukları da gerek kentte, gerekse sanat çevresinde, gerekse Ahmet Güneştekin’in sergi atmosferinde büyük ilgi gördü.

*

Dedim ya, uzun zamandır Diyarbakır böyle bir atmosferi yaşamadı. Hasret kalınan bir atmosferin sanat etkinliğiyle yeniden yaşanmış olmasına ortam hazırlayan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, yönetim kurulu üyeleri, her fırsatta konuklardan teşekkür aldı. Doğrusu Başkan ve yönetim kurulu bu teşekkürü hak etti.

Hafızalarımızın hatırlama biçimlerine hitap edecek sanat etkinliğinin ‘hafıza Odası’na eklenecek o kadar çok şey var ki, o kadar çok yaşanmışlık var ki, sıra onlarda bence. Güneştekin’in, doğrusu coğrafyanın ‘hafıza Odası’ bir ilk olduğu için değil, hafızaları tazelediği için, hatırlatmalar yaptığı için büyük ilgi gördü.

Teşekkürler Güneştekin.

Teşekkürler Ticaret ve Sanayi Odası.

Teşekkürler Amida, Amed, Diyarbekir, Diyarbakır.

Hafızalarımızı tazelediğiniz, diri tuttuğunuz için.

5 nolu tünelden geçecek olan arkadaşlardan daha sonra ne yaşadıklarını, neler hissettiklerini dinleyip yazacağım, sizlerle de paylaşacağım.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR