Fatih Yokuş

Fatih Yokuş

Halk Eğitim Merkezleri

Halk Eğitim Merkezleri

Hemen hemen her ilde bulunan, her kesime ve yaşa eğitim vermeyi amaçlayan kuruluşların başında Halk Eğitim Merkezleri gelir.

Toplumun büyük çoğunluğu tarafından bilinmeyen, teorik ile pratiği bir arada yürüten, her mesleğin gelişmesinde verdiği kurslarla öncülük eden takdire şayan kurumlardır.

"Ömür boyu eğitim" sloganıyla faaliyetlerini yürüten Halk Eğitim Merkezleri, bilgisayar, dikiş nakış, aşçılık, çocuk gelişimi, hasta ve yaşlı bakımı, Emlak danışmanlığı...

Bunlara ilaveten, sporun her dalı, resim, ebru, hat sanatı, kuaför, bahçıvanlık... Gibi yeterli talep olduktan sonra her branş ve mesleğe uygun kurslar açabilmekte ehil öğretmenlerle kursiyerleri eğitmektedir.

Halk Eğitim Merkezleri, bazılarının sandığı gibi işyerine belge almak için zoraki bir yer olmaktan çok, kişinin yapmak istediği işi daha verimli yapma, beceri ve bilgisinin verildiği yerlerdir.

Şuna içtenlikle inanıyorum ki, işin ciddiyetine inanarak, işimizi genişletmek veya becerimizi artırmak için, Halk Eğitim Merkezlerinin düzenlediği kurslara gider, dersleri ciddiyetle takıp edersek, eğitim ve beceri durumunuz ne olursa olsun bize artı bir katkısı olacağı kesindir.

Emlakçılık belgesini almak için Bağlar Halk eğitim merkezine gittim. "Günlerimi doldurur belgemi alırım" düşüncesine sahiptim. Öğretmenimiz Aysun Hanım ve ilk dersimiz de iletişim ile ilgili idi. Öğretmenimizin derse hakimiyeti, bizimle diyalogu, dersi anlatma becerisi tatmin edici olduğundan derse ilgi ve alakam arttı. Bu dersler neticesinde; Müşterilerle kuracağımız iletişimi, muhatapla diyalog kurmayı, ikna etmeyi, doğru satış teknikleri... Gibi konularda şahsım olarak çok ama çok istifada ettim.

Elbette işin ciddiyetini kavramayan, bilgi ve vecerisine katkısı olacağına inanmayanların, bu kurslarda belge almaktan öteye bir kazanımları olmayacağı gerçeğidir.

Bir yanda işsizliğin yüksek olduğu, öbür taraftan kalifiye işçi bulma konusunda işverenin sıkıntı yaşadığı ülkemizde, Halk Eğitim Merkezleri birer can suyu gibi olduklarıdır.

Yeter ki istismar edilmesin. İşin ciddiyetine inanılsın. Eğitimin ve iş becerisinin önemi kavranılsın.

Sizinde gidip Halk Eğitim Merkezlerini görmenizi tavsiye ederim.

İstifade edeceğiniz hangi kurslar var veya sizin talebinize uygun kurs açma başvurusunu yapmanız sizin yararınıza olacağı kanaatindeyim.

Kendimizi geliştirmek için bu kurslara gitme konusunda istekli olalım. Belge almaktan öteye eğitimlerinden de yararlanmayı bilelim.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesindeki Halk Eğitim Merkezine gittim, gördüm ve emlakçılık kursuna katıldım. Bu seneki pandemi süreci, eğitime zoraki 17 günlük ara verme 19 Mayıs tatili... ve benzeri olumsuzluklar olmasına rağmen çok faydalı buldum. Bana artı katkısı olduğuna inanıyorum.

Teşekkürler Aysun hocamıza.

Selam ve dua ile.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatih Yokuş Arşivi
SON YAZILAR