NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

HDP Kürtlerin CHP’si mi?

HDP Kürtlerin CHP’si mi?

Sorun çözmeye aday olanlar!

Çözerken çözüme engel davranış biçimleri sergiler mi?

Gerçekten çözmek konusunda samimi ve kararlıysa çözüme engel davranış biçimleri sergilemez, dil ve üslup konusunda dikkatli davranır.

Çözümün muhatapları bu hassasiyetleri dikkate almıyor ise temeldeki duruşunun adı da;  ‘Çözüyormuş’ gibi bir duruş biçimidir.

 

AK Parti iktidarı ve çözümün sorumlusu konumundaki Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın son dönemlerdeki davranış biçimleri, dil ve üslup konusundaki duruşları çözmekten çok tıkayan, suçlayan, herkesin kendileri gibi düşünmesi gerektiğini dayatan bir şekle büründü.

 

Akdoğan’ın bu anlamdaki son bombası!

Yalçın Akdoğan, ‘HDP Kürtlerin CHP’sidir’ açıklaması ile yeni bir tartışma ortamı yarattı. Akdoğan’ın CHP’yi ve HDP’yi aynı potaya koyarak seçmen kitlesi karşısında ‘Bunların birbirinden farkı yok’ gibi bir algı yaratmaya çalıştığını çok net bir şekilde görmekteyiz.

 Güçlenen iki partiye aynı anda saldırma gibi bir gayretin içine girilmiş olmasını seçime yönelik bir korkunun emaresi olarak değerlendirmek mümkün. Korku imparatorluğu yaratma çabası içinde olanlar bir süre sonra yarattıklarının gölgesinden korkar hale gelirler.

 

Aslında Yalçın Akdoğan’ın saldırılarının temelindeki gerçek, iki partinin de laik damarıdır. ‘Sol, Sosyalist, Komünist, Allahsız, Ateist’gibi suçlamalarla çok eskilerde kullanılan ve rakibi toplumun gözünde ‘Suç batağına’ sokan anlayışı diriltmeye çalışıyorlar. Daha önce kendi hanelerinde sayılan ancak şimdi HDP’ye geçiş halindeki oylarının farkında olan AK Partideki sıkıntının dışa vurumudur Akdoğan’ın açıklamaları.

 

Kürtlere-HDP’ye, Selahattin Demirtaş’a kızıyor Akdoğan, ‘Barajı aşmayın’ diyor adeta. Bu kızgınlığın nedeni de olası bir koalisyon hükümeti oluşumunun kamuoyunda yoğun bir şekilde tartışılmasıdır. Olası bir koalisyon söz konusu olduğunda CHP ve HDP’nin birbirine daha yakın duracağını da çok iyi bildikleri için kendilerine göre bir karalama politikası geliştiriyorlar.

 

Anlaşıldığı kadarıyla, seçim tarihi yaklaştıkça özellikle CHP ve HDP’ye yönelik ‘Siyasi ahlak’ dışı saldırılar yoğunlaşacak.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR