NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Her şeye hazırlıklı olmalıyız

Her şeye hazırlıklı olmalıyız

Atanamayan bazı öğretmenler tarlalarda domates topluyor, bazıları da çaresizlikten intihar ediyor. Biz, seyrediyoruz sessiz mağrur gidişlerini.

Bir de iktidar tarafından her yere atananlar var, birkaç makam, birkaç maaş ile taltife mazhar olanlar. Çoklu maaş ve makam meselesi aslında yeni bir durum değil. Bakanlıklarda, Belediyelerde birinci, ikinci, üçüncü derecede akrabaların ‘Çeşme başlarında’ görev icra etmiş olmaları, bilindik, yılların tezgâhı bir durum.

Bundan sonra da yapacaklarını zaten söylemeye gerek yok, ‘batan geminin malları misali’, parti, lider, bakan filan tanıyan olmayacak. Alıştıkları neyse, son çaba, ‘ha gayret’ saldırıp, talancılık yapacaklar.

Muhalefet partisi olarak CHP’nin yine bir faydası oldu ülkeye. Bilindik bu tezgâhın ortaya çıkması ve kamuoyunun bilgilenmesi açısından son derece önemliydi. Bizimkilerde onlar gibi heves etmeseydi çoklu makam, maaşa, akraba, eş dost atamalarına, çıkmayacaktı ortaya o haramzadelerin yıllardır yaptıkları. CHP tabanı hak, hukuk, adalet ve ülke menfaatlerinin nasıl korunması gerektiği konusunda ciddi bir sınav verdi.

**

Taban memnun, Genel Başkan mutlu, bazı belediye başkanlarımız tabanın ‘temiz eller’ operasyonu nedeniyle kızgın olsa da, ülkeyi soyanlara karşı konulan tepkileri göz ardı edemeyeceklerini kabullenmek durumundalar. Gücün ve kazanımın şahsi olmadığını, halkın gücünün karşısında hiçbir gücün ayakta durma şansının olmadığını biliyoruz.

**

Yenilen pehlivanların güreşe doymazlığının söz konusu edildiği hikâyeler sürekli anlatılır. Özellikle İstanbul yenilgisinden sonra güreşe doymayan pehlivanların yeniden halk arenasına yönelmek istedikleri konusunda rivayetler dolaşıyor piyasada, hazırlıklı olmakta yarar var. Erken baskın seçim falan filan gibi telaffuzlar sık edilmeye başlandı siyaset ve iş dünyasında. Kasım ayı gibi telaffuzlar ediliyor olsa bile hedeflenen tarihin Mart olma ihtimali de konuşulan rivayetler arasında.

**

Özellikle Cumhuriyet Halk Partisinin hazırlıklı ve dirençli olması gerekiyor. İşte o nedenledir Belediyelere yüklenmemiz. Halkçı belediyecilikteki ısrarımız bu nedenledir. İttifakçılarımızın güvenini kaybetmemek içindir çabamız ve yüklenmemiz. Çünkü erken ya da zamanında fark etmez, ilk yapılacak seçimin kodları yüzde 50+1’e hitap ediyor. Şifre bu, üstü için ise bin bereket demek düşer hepimize. Her şeye hazırlıklı olmalıyız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR