NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

‘İhanet’ avcılığı!

‘İhanet’ avcılığı!

Siyaset dünyası ne ilginç değil mi?
Aynı zamanda karanlık ilişkiler yumağının bir parçası.
Ülkeyi yönetme sanatı olması gerekirken, halkı kandırma sanatına dönüştü.
Dün konuştuğunu bugün unutan, dün birlikte olduğunu satan, ideolojik duruşundan taviz veren anlayışın hâkim olduğu siyaset türü yaygınlaştı.
Siyasetin temeli yalanla döşenince, onun üzerine kurulan yapıdan da hayır gelmiyor. ‘Algı’ yönetimi ile bir düzen yaratılarak tarz geliştiriliyor. Konu sadece iktidar ile ilgili de değil, muhalefet kanadının da tarzı zaman, zaman iktidarın tarzına benzerlik gösteriyor, ‘hamaset’ kokuyor. Zaten siyasetin sürekli tıkanma noktasına gelmesinin nedeni de tamamen hamasete dönük davranışlardan kaynaklanıyor.
Partiler şu an kendi iç işlerini bırakmış, rakip partilerin iç işleri ile ilgileniyor. AK Partililer, bu ara külliyen ‘terörist’ ilan ettikleri Kandil’in, HDP’nin ve eski eş başkanın Abdullah Öcalan’a ihanet ettiğine dair gündem yaratıyorlar. Varsa bir ihanet onları ilgilendiriyor, sorun onların sorunu, çözülecekse onlar çözer, bu konuda kavga edilecekse de onların kavgası.
Topyekûn ‘Terörist’ ilan ettiğiniz kesimin kendi aralarındaki samimiyetleri ya da birbirlerine ihanetlerinin avcılığına soyunmak sizin işiniz mi?
*
Kemal Kılıçdaroğlu, Demokrasinin yolu Diyarbakır‘dan geçer’ diyor, İYİ partili zat, ‘parlamentodan geçer’ diyor, kendine göre güzergâh belirliyor. İyi Partinin aleyhine söylenmiş bir kelime yok, ancak hamaset siyaseti bir şekilde içlerine sinmiş, laf etme gereği duyuyorlar.
*
AK Parti Diyarbakır İl Başkanı, aylık basın toplantısı gerçekleştirmiş, Diyarbakır’ın gündemini değerlendiriyor, konuşmasının yüzde 90’ı CHP ve Kemal Kılıçdaroğluna yönelik. O da ‘Demokrasinin yolu’ meselesine takmış, hamaset yapıyor. Organize Sanayi Bölgesi kapalı, esnaf dükkân açamıyor, elektrik, doğalgaz faturaları tavan yapmış, kayyım belediyeleri bir haftadır Diyarbakır’a kar eziyeti çektiriyor, il başkanı bunlardan söz etmiyor, CHP diyor, cami diyor, Elif Ba diyor, başörtüsü diyor. Baştan sona hamaset. Güya kentin gündemine dair aylık basın toplantısı yapıyor. Hadi bakalım siyasetinizden hayır görün, görecek bir zemininiz kaldıysa tabi.
 
                                                                                                                                                       
 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR