NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

'İktidar eşrafı' ve müjdeler!

'İktidar eşrafı' ve müjdeler!

Diyarbakır, bu ara ‘iktidar eşrafı’ tarafından sürekli gündem de tutuluyor. Yeni keşfedilmiş bir coğrafya muamelesine tabi tutulmuş, ‘Müjde’ üstüne müjdelere gark edilmiş vaziyette.

Bu kadarı fazla, adeta ‘yatırım delisi’ olduk!

Toplu konut, Millet bahçesi gibi yatırım müjdelerinin yanı sıra, Sur içindeki bazı mahallelerin ‘yasaklı’ formatlarından arındırılarak ‘özgür’ olacağı müjdeleri de var.

Bu müjdeler uzun zamandır rüyalarımızı süslüyordu!

Teşekkürler ‘iktidar eşrafı’,

Bu lütuf asla unutulmaz!

Unutulmayacak!

Galiba seçim var, bu müjdeler seçim yatırımı kokuyor gibi.

Neyse, o meseleyi de sonra tartışacağız da, Karayollarından istasyon caddesine kadar olan geniş alanın önceden planlanmadığı halde, Millet bahçesi olması için alınan kararın perde arkası elbet bir gün ortaya çıkacak.

O da mesele değil, hepimizin kız meslek lisesi olarak bildiği, şimdi vali konağı olarak hizmet veren o tarihi binanın da yıkılıp başka bir yere taşınacağı ‘müjdesi’ hiç sevindirmedi. ‘Taş yerinde ağırdır’ sözünü ‘tarih yerinde ağırdır’ gibi düşünüp, uyarladığımızda, bu müjdeler sizde kalsın diyoruz sayın ‘iktidar eşrafı’.

Karayollarının eski binası da buna dâhildir, 1950’li yıllarda taştan yapılmış binalar, yapacağınız Millet bahçelerinin içinde korunarak kalsa, çok mu rahatsız eder. Örneğin, müzeye dönüştürülerek korunsa size ne zararı olur?

STK’lar da bu konuyu düşünüp tartışsa iyi olur, bence..

**

Sur içindeki 6 mahallenin yasaklarının kalkacağı, umuma açık hale getirileceği müjdesi de var. Mahalleler açılsa ne olacak, artık meskûn mahal değil, mahalle sakini yok, müjde neyin nesi. Bayram değil, seyran değil, çocuk mu kandırıyorsunuz.

**

Müjdeyi veren ‘iktidar eşraf’larına; Büyükşehir Belediyesine Antalya ve Kocaeli’nden getirilen 8 daire başkanından haberiniz var mı, yok mu? Daha önce getirilenleri de biliyorsunuz zaten.

Memlekette adam mı kalmadı, diyeceğim de, demiyorum, bize bu tarzda görev lazım değil. Sizin adınıza üzülüyoruz, AK Parti’de adam mı yok bu görevlere atanacak, dışarıdan getiriyorlar. İl, ilçe başkanları, 3 adet Milletvekili, bu konuda söyleyeceğiniz bir şey yok mu?

Sayenizde bostan bekçisiz kaldı, her gelen kayyum da bostanı tarumar ediyor. Size de boş hayalleri bize müjdelemek işi düşüyor.

Naci Sapan

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR