NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

İNCE İNCE BİR RÜZGÂR

İNCE İNCE BİR RÜZGÂR

İnce ince bir rüzgâr esti, daha ilk günden fırtına, bora esmiş gibi rakibi sarstı, bu rüzgâr fırtınaya boraya dönüşse acaba ne olur?

Demek ki ince de olsa bir rüzgâr estirmek gerekiyormuş. Sadece CHP tabanında değil, daha geniş bir tabanda Muharrem İnce’ye yoğun ilgi kendini hissettirdi. Daha ilk günden değişimin, dönüşümün hareketlilik yarattığını, umutları yeşerttiğini çok açık gördük. En önemlisi de Cumhuriyet Halk Partisi tabanında bu tür zamanlarda iyi aday belirleyememenin ve de başaramamanın moral bozukluğunun aşılmış olduğunu, Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanlığı adaylığının açıklandığı andan itibaren bu durumun morale dönüştüğüne, sinerji yarattığına tanıklık ettik. Bütün seçimlerde parti içinden hazırlanan adayların olması gerektiğine inanan CHP tabanının bu isteğinin gerçekleşmiş olmasının ortaya çıkardığı tablo iktidar inancını da pekiştirdi.

İnce ince esen Rüzgâr seçim tarihine kadar daha sert esecek. Rüzgâr sert estikçe rakibi sarsacak, eğip-bükecek, saldırganlaştıracak. Ötekileştiren, ayrıştıran, kutuplaştıran tarz daha da zirve yapacaktır. Sayın Muharrem İnce ve ekibinin, Cumhuriyet Halk Partisi tabanının şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da  birlikte yol alacağı bütün kesimleri ortak bir potada buluşturmasının tam da zamanı. Sayın İnce, Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonundaki konuşmasından da bu iktidar döneminde ötekileştirilen bütün kesimlerle birlikte yol alacağını açıklamış olması pratiğe dönüştüğünde ortaya ciddi bir muhalif tablo çıkacaktır.

Bu tablo da üzerinde en fazla durulması gereken Kürt seçmen nezdinde HDP’dir. İkinci turda Cumhurbaşkanını belirleyecek olan seçmen kitlesini konsolide eden HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın tutukluluk halinin ortadan kaldırılmasını, özgürlüğüne kavuşmasını sağlayacak en önemli aktör Cumhuriyet Halk Partisi ve onun adayı Muharrem İnce olmalıdır.

Böyle bir durumun aktörü olmak kişisel değil, toplumsal sorumluluk gereğidir. Demokrasi, insan hakları, özgürlük, evrensel hukuk değerlerini içselleştirmiş bir parti ve onun adayının bu aktörlüğü üstlenmiş olması Demokrasi adına büyük kazanç sağlayacak, ikinci turda ciddi ittifakın önünü açacaktır.

İşte o zaman ince rüzgâr fırtına, bora, kasırga olur, ülkenin üzerine çöken kara bulutları dağıtır.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR