NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

İpler ‘Bay Kemal’de!

İpler ‘Bay Kemal’de!

Bence; iktidar ipin ucunu kaçırdı, iktidarında, devletin de ipi ‘Bay Kemal’in elinde!
Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarın elindeki bütün argümanların güzergâhını kendine çeviriyor, iktidarı ense kökünden vuruyor.
Özellikle KYK borçları konusunda yaptığı çağrıdan sonra, Cumhurbaşkanının geri adım atıp, Kemal beyin dediklerini uygulamış olması toplumdaki güven duygusunda ciddi mesafe kat ettirdi. Dikkat edin, KYK meselesinden sonraki süreç CHP lehine ciddi bir yükselişe hitap etmeye başladı.
Karar verme aşamasında olan seçmen, net atakları gördü, inandı, tarafını netleştirmeye başladı. Ağrı ilindeki kalabalık karşılamanın temelindeki gerçek; KYK borçları ve otomobil fiyatlarıyla ilgili gerçekçi yaklaşımdır.
Cumhurbaşkanı defalarca ‘Biz zaten yapacaktık’ demesine rağmen, inandırıcı olmadı, kamuoyundaki algı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP lehine işledi. Daha muhalefetteyken iktidarın yapmak istemediklerini yaptırdığına göre, iktidara geldiğinde çok daha fazlasını yapar imajını yakaladı Kemal Kılıçdaroğlu.
Vatandaş, olduğuna, olacağına inandıktan sonra da kararını veriyor.
Şahsen bir atak daha bekliyorum ‘Bay Kemal’ den.
Konut fiyatları ve ev kiraları konusunda en kısa zamanda yurttaşı rahatlatacak çözüm önerisini ortaya koymalıdır. KYK, ÖTV atağı iktidarın temelini ciddi bir şekilde sarstı. Ucuz konut sözü, kiralar konusundaki çözüm önerisi açıklandığında, şimdiden fiyat ve kiraların fahiş zirveden aşağıya doğru ineceğini göreceğiz. Zaten ondan sonraki süreç, iktidar cephesine 7 şiddetinde deprem gibi düşer.
Cumhuriyet Halk Partisi seçim tarihine kadar çalışmalarını ciddi bir organizasyonla sürdürdüğü takdirde, oy oranının yüzde 35’lere kadar ulaşacağı inancındayım.
Şimdiye kadar ki süreç ‘Bay Kemal’in sürüklediği bir süreç oldu, şimdiden sonraki süreç ise parti kurul ve kuruluşlarının aktif performansı ile sağlıklı bir zemine oturtulması gerekiyor. İl, ilçe, kadın teşkilatlarının yanı sıra, resmi görevi olmayan partililerin, ülkenin geleceği için kendilerini görevlendirerek çalışması gerekiyor.
Çalışmak için illa ki, partide milletvekili, yönetici ya da bir yetkili olmaya hiç gerek yok, birilerinin görev yazması da şart değil, görevi millet verdi gibi algılayıp, ülkeyi bu girdaptan kurtarmak için çaba sarf edilmeli, etmeliyiz, edeceğiz.
Tarihi sorumluluk hepimizindir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR