NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

İthal bürokrat ısrarı!

İthal bürokrat ısrarı!

Yeni bir ‘ithal bürokrat’ haberi daha gündeme düştü. Bu kez bizim çabamız ya da uğraşlarımız sonucu ortaya çıkmış bir durum yok, bu tür atama ve görevler kutlandığı ve sosyal medya da gösteriş amaçlı kullanıldığı için gündem oldu.
Yani, manşeti bu kez kendileri belirlediler.
Evet, evet. Büyükşehir Belediyesiyle ilgili bir durum. Genel Sekreter Yardımcısı Ordu kentinden atanmış. Ona da başarılar diliyoruz. Demek ki böyle gerekiyormuş, böyle karar verilmiş, yapılacak bir şey yok.
Belki de karar vericiler haklıdır!
Ne bileyim; liyakat, yetenek, iş bilirlik, tecrübe gibi kriterler önem arz ediyor ki bu atamalar yapılıyor. Diyarbakır’da bu kriterlere uygun birileri olsa dışarıdan ithale gerek duyulmayacak.
Mevzuatı bilmek lazım, ihale kurallarını bilmek lazım, açık ve şeffaf ihale yayınlarının nasıl yapılacağını bilmek lazım. Yani velhasıl bilmek, bilmek, bilmek, çok bilmek gerekiyor ki, liyakat oluşabilsin.
Arz talep meselesi de konunun önemli kriterlerinden biri olsa gerek.
‘Her şeyde de bir hayır vardır’ derler.
Şer denilende hayır, hayır denilende şer olabilir, o nedenle fazla da karışmamak, karıştırmamak en doğrusu.
Yalnız sosyal medyada bir mesaj dikkatimi çekti, İktidara ve Valiliğe yakın bir isim sitemde bulunmuş. Naif bir sitem, ‘Her şey bir tarafa, hiç mi Diyarbakır’da güvenilir biri yoktu, sayın valim, üzüldük’ cümlesinin olduğu bir mesajdı gözüme çarpan.
Böyle bir yazı yazmayı inanın hiç düşünmüyordum, ne zamanki, dini bütün, saf, tertemiz hemşerimizin bu naif sitemini gördüm, ona destek olsun diye yazmaya karar verdim. İnşallah o mesajını silmemiştir, naif mesajından dolayı pişmanlık duyacak konuma gelmemiştir, ya da getirilmemiştir.
Hayır, önemli değil de, oltaya gelen biz olmayalım, bu tür konulardan sarfınazar etmiş iken!
Hadi hayırlısı.
Liyakatli zamanlara da az kaldı ha…
 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR