NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

İYİ partide merkez sağ konuşlanması

İYİ partide merkez sağ konuşlanması

Naci Sapan

İktidarın gidici olduğu konusunda küçük bir ‘acaba’mız vardıysa da, Turan Çömez’in son atağı ile onu da bertaraf ettik. Çömez önemli bir isim. Ak partinin kuruluş aşamasının ‘kara kutusu’ olan bir kaç kişiden biri.

Milletvekili, özel danışman gibi görevleri de ‘sırlara’ vakıflığının önemine işaret ediyor. Uzun yıllar ülke dışında kaldı, sessiz sedasız gününü bekledi, şimdi tekrar siyaset sahnesinde.

Çömez; parlamentoda grup toplantısı sırasında İYİ partiye katıldı, rozet taktı. Seçime az bir zaman kala yapılmış iyi hamlelerden biri olarak değerlendiriyorum, İYİ partiye, Meral Akşener’e güç verdi diye düşünüyorum.

İktidar değişikliği gerçekleşmesi halinde, Çömez’in yeni iktidar modelinin en güçlü ortağının yanında yer almasını ileriye dönük bir mesaj olarak algılamak gerekiyor. Merkez sağın iyi partide konuşlanmasına yönelik bir hamle olarak da yorumluyorum Çömez’in katılımını.

Çömez’in bulunduğu yerden iktidara, AK partiye yönelik her karşı hamlesi iyi partiye puan kazandıracak, çünkü geriye dönük bilgileri çok net ve inandırıcı. Aynı zamanda, AK parti ve genel başkanının geçmişe yönelik algı yaratmaya dönük söylemlerini boşa çıkaracak her hamlesi de iyi partinin hanesine artı yazacak.

İYİ partinin merkez sağın limanı haline getirileceği konusundaki öngörü, haksız bir öngörü değil gibi görünüyor. Oy oranındaki artış da bu öngörüye kapı aralıyor gibi. Belki birinci parti olmayacak ancak, ikinci parti olarak, iktidarın güçlü ortağı olma yolundaki ilerleyişine yapılan katkılar da kimsenin gözünden kaçmıyor. Turan Çömez bunun için iyi bir örnek. Çömez’in, AK Partinin kuruluş yılları, Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlığı, dönemin güçlü danışman referansları, gelecekteki iktidarın yanında konuşlanmak isteyenleri İYİ parti saflarını tercih etmesine zemin hazırlayabilir.

Bu durum, ‘Çömez oradaysa bir nedeni vardır’ düşüncesine ve algısına denk geliyor, bunu bir öngörü olarak değerlendirenler de olacaktır. CHP, sağ’a yönelik açılımlar konusunda bir takım adımlar atmasına, oraya mensup bir takım kişilere rozet takmasına, o cenahtan sayısız danışman transferi yapmasına rağmen, Turan Çömez standartlarında sağ-muhafazakâr siyasi bir figürü henüz saflarına katmış değil. Rakipte yara açacak nitelikte bir transfer demek istiyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR