NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Kayyumlar ne yaptı?

Kayyumlar ne yaptı?

‘Görevlerini layıkıyla yerine getiremedikleri’ gerekçesiyle görevden alınan ve yerlerine kayyum atanan belediyelerde neler oldu, hangi uygulamalara imza attılar, hangi mağduriyetlere sebep oldular, giderayak neleri heba ettiler, kamuoyunun mutlak surette bilgilendirilmesi gerekiyor. Yansıyanlar, duyduklarımız, öğrendiklerimiz, iddia edilenler doğruysa ortada vahim bir durum var demektir.

Vakıf kurumlarına, emniyete, TOKİ’ye ‘hibe’ edilmiş gayrimenkul, arazi, park, kültür merkezi gibi yerlerin açıkça telaffuz ediliyor olmasını ibretle izliyoruz. Var ise böyle bir durum ‘kimin malını kime sunuyorsun’ gibi bir soruyu sormadan geçemeyiz. Elbette ki, kentin, ilçelerin, beldelerin ve orada yaşayanların malı peşkeş çekiliyor demektir.

Bazı durumlarda Belediyelerin Devlet mekanizmasının kontrolüne sunacağı bir takım yatırımların olmasında hiçbir sakınca yok. Bazı Belediyelerin bu tür uygulamaları yaptığını biliyoruz. Ancak, bu tür uygulamaların yapıldığı yerler artıların devri ile ilgili durumlardır. Kayyum atanan belediyelerle ilgili yapılmış ise, bunun iyi niyetle yapılmadığını, artıların devri gibi bir anlayışla yapılmadığını çok net ifade etmek gerekiyor.

**

Perşembenin gelişinin Çarşambadan belli olan ‘kayyuma ders’ niteliğindeki 31 Mart akşamının demokrasi güçlerinin kazanımı olarak yazıldığı andan itibaren gasp edilmiş belediyeler ‘özgürlüğe’ adım atabildi mi, atabilecek mi?

Elbette ki ironi yapıyorum. Ekonomik özgürlükleri kayyumlar tarafından kısıtlanmış, içeriden dışarıdan kuşatılmış belediyelerin devrinden sonraki sürecin ne kadar ağır olacağını görebiliyoruz. Görevi devralacak Başkan ve ekibinin zaman kaybetmeden, kayyumların pervasızlıklarını, yaptıklarını, şu an iddia olarak kabul ettiğimiz uygulamalarını belgeleriyle kamuoyuna sunmalarını bekliyoruz.

Hizmette sınır tanımadıklarını her fırsatta gözleri boyama mantığı ile gözlerimizin içine sokarak anlatanların perde arkasında neler yaptıklarını bilmek, bilgilenmek gibi bir hakkımız var, yeni seçilen belediye başkanlarından bunu bekliyoruz. ‘Görevlerini yapmadıkları’ için görevlerinden uzaklaştırılanların yerine göreve getirilenlerin o görevleri devletin sonsuz desteği ile ne kadar layıkıyla yerine getirdiğini ya da getirmediğini analiz etmek, kamuoyunun dikkatine sunmak gerekiyor ki, kayyumların zararları-faydalarının ne olduğunu anlayabilelim.    

Evet, kayyumlar ne yaptı?

Doğrusu çok merak ediyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR