NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

‘KEPKESİN’ PARTİ İÇİ DİZAYN!

‘KEPKESİN’ PARTİ İÇİ DİZAYN!

 

Dolar kuru tavan yaptı, önü alınamıyor.

Şirketler sıraya girmiş iflaslarını ilan ediyor.

İşsizlik, açlık, cinayetler, öfke patlaması tavan yapmış, gazeteci bunlara dokunmuyor, Cumhuriyet Halk Partisinin içine dalıyor, kulisçilerini yokluyor, çalışıyor, çabalıyor, partinin içine pimi çekilmiş bir bomba bırakıyor; ‘KEPKESİN’ Belediye Başkan adaylarını açıklıyor.

 

Mübarek kendi televizyonunun değil de sanki Türkiye’nin Enkırmen’i. Onun konuştukları, yazdıkları ‘Bir Bilen’ tadındaymış gibi!

Ahmet Hakan’ın, Hürriyet Gazetesinin Aydın Doğan’ın sahipliğinden resmi olarak çıktığı günün ertesinde eski mahallesinin hizmetine soyunmuş olmasını anlamakla birlikte, karşıyı karıştırma adına ilk görevini yerine getirdiğini de anlamak mümkün.

 

Ahmet Hakan, son satışla birlikte kendi mahallesine dönmedi, mahallesi onun yanına taşındı. Gazetenin tarafsızlık ilkesi, kadroları nedeniyle bir süre daha devam edebilir, Sayın Hakan, bir süre daha amiral gemisinin herhangi bir kamarasında kendini gizleyebilir, ancak ilk eylemi ile kendini ele verdi, kesinin de ötesini buldu, Türk Dil Kurumuna ‘Kepkesin’ kelimesi ile katkıda bulundu. O kadar iyi istihbarat yapmış ki, bilgiler kesini aşmış, kepkesin olmuş.

 

Türkiye çapında CHP’nin Belediye Başkan adaylarını belirlemiş Ahmet Hakan. Genel Başkanı, Genel Başkan Yardımcılarını, Parti Meclisini, İl, ilçe teşkilatlarını da aşmış, uçmuş bir liste dayatmış, ‘Bunları aday yapın’ diyor. Aslında ‘Çarşı karışsın’ istiyor. Nitekim öyle de oldu. Yazının çıktığı gün Cumhuriyet Halk Partisinin içi Türkiye çapında 1 şiddetinde karıştı, ‘Acaba’ diye!

 

Mahallesi yanına taşındı ya, bir şeyler yapmak gerekiyordu, yaptı.

Bundan sonra yapacaklarına da dikkat!

İsmini zikrettiği bazı isimler aday olabilir, ona bir diyeceğimiz yok, çünkü bazı isimler tabanda da tavanda da zaten zikrediliyor, ancak ‘Kepkesin’ değil. Onun/onların kepkesin dedikleri (Ekmeleddin İhsanoğlu, Mansur Yavaş, Yeni kapı ruhu gibi v.b) CHP’ye kaybettirdi.

 

Cumhuriyet Halk Partisinin kadroları, tabanı, teşkilatları için, aynı zamanda Türkiye için son dönemeç. Dışarıdan dizayncıların yol tarifinin uçuruma götürdüğünü/götürebileceğinin hesaplarını yapmanın tam zamanıdır. Bütün demokrasi güçlerinin desteği, önce yerel, sonra genel seçimler için verilecek doğru kararlar için bekliyor.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR