Fatih Yokuş

Fatih Yokuş

Kılıçdaroğlu ve Helâlleşmek

Kılıçdaroğlu ve Helâlleşmek

Siyâset, öyle bir duruma gelmiş ki hak ve doğrular değil tarafgirlik ön plana çıkmış, söylenenler değil kimin söylediğine bakılır olmuştur.

Tarafgir siyaset; fanatik hatta holigan bir durum almıştır. Hayra alamet olmayan bu durum, ülkeye ve siyasete de faydasi yoktur. Tahribatı ise büyüktür. Toplumsal uzlaşı, devletin âli menfaati, kardeşlik hukuku ve islam ahlakı zedelenmiştir.

Bediüzzaman:

"Bir zaman, bu garazkâtane tarafgirlik neticesi olarak gördüm ki: Mütedeyyin bir ehl-i ilim, fikr-i siyasîsine muhalif bir âlim-i sâlihi, tekfir derecesinde tezyif etti. Ve kendi fikrinde olan bir münafığı, hürmetkârane medhetti. İşte siyasetin bu fena neticesinden ürktüm, "Eûzü billahi mineşşeytani vessiyase" dedim..."(Mektubat)

Giderek artan kutuplaşma, kin, nefret ve tahammülsüzlük; tarafgir siyasetin bir neticesidir. CHP lideri Sn. Kemal KILIÇDAROĞLU Adalet dedi diye adalete karşi duran nice dindarları! gördük. Gerekceleri; "efendim biz onun geçmisini biliyoruz..." ile başlayan bahanelerdi.

Kur'an: "Zalimlerin yanında olmayın; sonra ateş sizi de yakar. Allah'tan başka dostlarınız olmadığına göre bir yerden yardım da göremezsiniz!" (Hud 113 ayet. Diy. Meal) Zalime kaşı mazlumun yanında olmak için; "adaletse hep beraber sahip çıkalım" teklifi yapılmalıydı.

KILIÇDAROĞLU "Helalleşelim" diye bir çıkış yaptı.

Geçmişle yüzleşmeyi, yapılan yanlışlara karşı hellalık istemeyi, mağdurların haklarını vermeyi... ve benzeri güzel teklifleri içeriyordi.

Peygamberimiz sallallahu aleyhi ve sellem'ın de sunneti. Bakıyorsun dindar geçinen tv.lerdeki yorum ve gazete yazılarına bu güzel davranışa karşı taarruz edildiğidir. Doğru olan bu teklife "helâlleşmek dinimizin sünneti, tövbe etmenin gereği. Hep beraber helalleşelim" denilerek sahip çıklılmalıydı.

Bir tv filiminde; fare kediyi kovaliyordu sonra kedi; "bunda bir terslik var, benim fareyi kovalamam gerekir" diyordu. Sırf muhalif bir partinin lideri söyledi veya talep etti diye doğrulara karşı olmak; dindarlikla, müslümanlıkla hiç alakası olmayan tersi bir durumdur.

Bu durum "tarafgir siyaetten" öteye bir değeri yoktur. Selam ve dua ile. Fatih Yokuş

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatih Yokuş Arşivi
SON YAZILAR