NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Kirlenmek güzel ise!

Kirlenmek güzel ise!

 

 

 

Ortadoğu coğrafyasında Kürtlerle Türkler arasında ölümüne bir ‘savaş’, ‘kan davası’ gibi durum söz konusu değildi. Zaman zaman sıkıntılar yaşansa da boyutu içinde bulunduğumuz mevcudun boyutlarına hiçbir zaman ulaşmamıştı.

Sorun; sistem sorunuydu.

 

Mevcut yönetim biçimlerinden kaynaklı sisteme karşı verilen mücadele ki, Türkiye’deki birçok kesimin sistemle olan sorunları hala devam ediyor. Bu durum demokratik ülkelerin kendi içinde içselleştirdiği bir durumdur.

 

AKP iktidarının özellikle son 5 yıldan bu yana yürüttüğü politikalar nedeniyle ortaya çıkarılan sanal ‘Kürt’ ‘Türk’ ‘savaşı’ gerçek bir kan davasına, bir savaşa dönüşmek üzere. Türkiye’de Kürtlere karşı yaratılan savaşta hızını alamayan iktidar, sınır ötesindeki Kürtlere yönelmeye başladı. Yandaş ve Candaş medya aracılığıyla sayısız‘terörist’ gömen bir ülke olmakla övünen iktidar, bir taraftan milli birlik ve kardeşlik derken, kardeşler arasındaki birlik-beraberlik makasının açılmasının, giderek derin uçurumların yaratıcısı olduğunun ya farkında değil, ya da bilerek bu değirmene su taşıyor.

Kendileri kandırılıyor.

Kandırıldıkça işin içinden çıkmak için onlarda halkı kandırıyor.

‘Temizlik imandandır’!

Tezinden hareketle sürekli temizlikten söz ediyorlar.

Temizledikçe temizliyorlar!

‘Orayı da temizledik, burayı da temizledik, işin sonuna geldik, az kaldı, ha gayret’ nidalarıyla ‘Vatan Millet, Sakarya’ nidalarını birbirine eklemleyerek şehitlik mertebesi sunan iktidar, ‘içerideki temizlik’ tamamlandı’ diye kendini ikna ederek yeni bir hamle başlattı.

 

Sıra Suriye Kürtlerinde

Farz ettik ki, oradaki temizlikte tamamlandı!

Ya sonra?

Sonra bu dünya sana diyecek ki;

‘Ey AKP iktidarı, etnik temizlik yaptın, gel bunun hesabını ver’

 

Onlara;

‘Yok, onlar teröristti, Kürt değildi, Kürtlerin temsilcisi olduklarını iddia eden bizim daha önce hiç görmediğimiz yaratıklar mıydı’ diyeceksiniz?

 

Makas açılıyor, uçurum derinleşiyor.

Türkiye halklarını uçurumun kenarına kadar getirip, ‘ya ölüm ya sıtma’ demek kimsenin imanını temizlemez. Aksine daha da kirletir.

Parola ; ‘Kirlenmek güzeldir’ ise bizim söyleyecek fazla da sözümüz yok.  

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR