NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Kötüye kötü, iyi baş tacımız!

Kötüye kötü, iyi baş tacımız!

Belediyeler, kayyum, falan filan derken geride çok gündemli bir hafta bıraktık. Konu TBMM’ye kadar uzandı, soru önergesi oldu.

Meseleyi anladınız siz; ithal Daire Başkanlıkları, 3-5 maaş trafiği gibi can alıcı konular. CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun İçişleri Bakanlığının yanıtlaması talebiyle verdiği soru önergesinin dikkate alındığını öğrendik, devlet adına sevindirici bir durum. Belediye Başkanlığına konuyla ilgili sorulara yanıt verilmesini isteyen bir yazı yazılmış bakanlıkça, cevabı bekleniyor. Yani soruşturma gibi bir durum. Bakanlığa verilecek cevabı merakla bekliyoruz. Bizim gibi, halkın iradesinin merkezi olan TBMM’de bekliyor.

Haberi gazete olarak biz yazdık, şirketten maaş alan bir şahıs, sosyal medyada Sezgin Tanrıkulu’na laf yetiştiriyor. Haberin, olayın doğruluğunu tartışma dışı bırakıp, şahsi saldırılar yapıyorlar.

Genelde de böyle yapıyorlar. Asıl konuyu taca atıp, aklınızın ucundan geçmeyecek bir konuyu gündeme getiriyor, ‘Bunun için ne diyorsun’ diye soruyorlar, konuyu geniş alana yayıyorlar, kendileri ile ilgili bölüme karartmalar gerçekleştiriyorlar. ‘Yavuz hırsız ev sahibini bastırır’ misali gibi bir durum.

Neyse, İçişleri Bakanlığının yazdığı yazıya verilecek cevabı bekleyeceğiz.

**

Bunun dışında;  sanki kentte bir başıboşluk var gibi. Yıkılan orduevi-gökdelen’in arazisinde bir çalışma, alan düzeltmesi vardı. Sonra otopark oldu. Doğrusu ben belediye tasarrufu gibi düşündüm, birilerinin oraya ‘çökme’ yaptığı ihtimalini hiç aklımdan geçirmedim. Ömer Büyüktimur köşesinden sordu; ‘Ne oluyor’ diye. Kamuoyu oluştu, Büyükşehir Belediyesi olaya el koydu. Birileri ‘kiraladık’ demişler, Belediye, böyle bir tasarruflarının olmadığını, böyle bir kiralama işleminin söz konusu olmadığını açıkladı. O alanda kontrol sağlandı. O nedenle, başıboşluktan söz ettim. 3 gün boyunca o alanda düzeltme yapan iş makinelerini belediyenin yetkilileri hiç mi görmedi. Onu geçtik, onlarca park edilmiş araba hiç mi dikkat çekmedi. Belediye malına böyle mi sahip çıkıyor?

**

Sahip çıkma dedim de, sahip çıkma bir yana elden çıkaranlar var. Herkes bilir ki, Kayapınar ilçesi sınırları içindeki araziler çok kıymetli. İmar kanunu nedeniyle belediyeye terk edilen güzel, kıymetli alanların olduğunu da biliyoruz. Buraları iyi bilen biriyle sohbet ederken, Kayapınar belediyesine ait kıymetli arazilerinin tamamına yakınının elden çıkarıldığını, satıldığını, kiraya verildiğini söyledi. 

Bütün detayları bilmiyoruz, ancak takipteyiz.

**

Sur ilçesinden böyle şeyler duymadık, duymuyoruz. Aksine, belediyenin borçları geçen ay itibariyle sıfırlanmış. Yani, Sur belediyesinin borcu yok, ne devlete, ne işçiye ne esnafa, ne de müteahhide, kimseye borcu yok.

Ne güzel, takdir ve teşekkürü hak ediyorlar.

Tanımam, bilmem.

Halk güzel adam diyorsa, bizim de kabulümüzdür.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR