NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Kurultay umut verdi

Kurultay umut verdi

Naci Sapan

CHP toparlanmalı, toparlanması lazım. Kurultay umut verdi, moral oldu. Sadece CHP’liler için değil, daha geniş bir kitlede bunu görüp, hissettik. Yapılan demokratik bir seçimin sonuçları dahi toplumun büyük kesimini mutlu ediyor ve umut aşılıyorsa, CHP’de bu çizgi doğrultusunda, Cumhuriyet için toparlanmalı, laiklik için toparlanmalı, umudunu kaybeden halkın büyük çoğunluğu için toparlanmalı.

Sol, sosyal demokrat anlayış için, Türkiye’nin geleceği için çok kısa sürede toparlanarak, bütün kadrolarını sokaklara indirmelidir. Genel merkezden başlayarak, bütün il, ilçe, mahalle, sokaklarda görünür hale gelmelidir ki, halkın kaybolan, yok olan umutları, ümidi yeniden yeşerebilsin. Tıkanan üyelik kayıtları için zemin yaratılmalı, gönüllü üye kaydına ortam hazırlanmalı. Dünyadaki diğer sosyal demokrat partiler ne yapıyor, nasıl çalışıyor, bu örnekleri görmek, uygulamak lazım. Bir de sosyalist enternasyonal sorumluluğu hatırlanmalı.

Dışarıda çok büyük beklentiler var iken, içeride, eski alışkanlıkların devam etmemesi gerektiğini çok net söylemek istiyorum. Çünkü ‘değişim, dönüşüm’ sloganları ile gerçekleşen yönetim değişikliğinin daha ilk günden yansımalarının olumlu olduğunu dışarıdan gözlemledim. Üzerine katarak devam etmek gerekiyor.

14-28 Mayıs sonrası oluşan atmosfer, hem toplumun hem de CHP’nin üzerine çöken karabulutların dağılmaya başladığını hissetmeye başladık. Yerel seçimler için kaybolmakta olan umutların daha kurultayın İlk gününden itibaren yeniden yeşermeye başladığını çok net görmeye başladık. Bunu sadece CHP üye ve kadroları arasında değil, iktidarın İstanbul, Ankara başta olmak üzere diğer Büyükşehir Belediyelerini kazanması gerektiğine inanan çok geniş bir kitle, kurultaydan değişim bekliyordu, oldu.

Şimdi, değişimi doğru yere oturtmak gerekir. Özellikle de parti meclisine seçilenlerin alanlarda olması gerektiğini istiyor taban. Genel merkezdeki odalarda sadece misafir ağırlayan parti meclisi üyeliğinin geçerli olmadığını herkes bilmeli.

‘İktidara gidiliyor’ algısı ile halı altına itilenlere karşılık, itilmesini istemeyenlerin net tepkisi kurultayda kendini gösterdi. Daha önce bu mümkün değildi, çünkü parti içinde özellikle sağ, muhafazakâr eğilime karşı çıkanlara yönelik tavır söz konusuydu. İktidar olunmadı, ancak olunsaydı da CHP’ye ya da ülkeye faydalı bir durum olmayacaktı. Sağ muhafazakâr kesimin temsilcilerinin seçim sonrası ortaya koyduğu tavırdan ittifakların doğru olmadığı da çok net ortaya çıktı.

Seçim mevsiminin 39 Milletvekili kaybıyla kapatılmış olmasının etkisinin de kurultay salonuna yansıdığını unutmamak gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR