NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Manşetlerimiz toplum yararı için

Manşetlerimiz toplum yararı için

Gazetemizin iki gün üst üste manşetten verdiği haberler, hem kentin hem de ülkenin gündemine oturdu, tartışma konusu oldu. Gazeteciliğin teknolojik anlamdaki gelişimi elbette ki gündemde olmayı ön plana çıkarıyor.
Manşetlerden biri;
*‘İlaçta sıkıntı krize dönüştü, 10 reçeteden 6’sı geri dönüyor’ başlıklıydı.
İlaç sıkıntısı sadece Diyarbakır’ı değil, Türkiye genelini ilgilendiriyor. Yeni bir durumda değil. Eczacı odaları daha önce böyle olacağını, ilaç sıkıntısı yaşanacağını deklere etmişti, nihayet beklenen oldu. Kış mevsimine giriyoruz, soğuk algınlığı ve grip ilaçlarındaki stokların tükendiği söyleniyor.
Sağlık sorunları çözülmüş bir ülke olduğumuzu her fırsatta yüzümüze haykıranlar, acaba ne düşünüyor bu durum karşısında. Ortada yalan bir durumda yok. Diyarbakır’daki çocuk hastanelerinde boş yatak yok, çocuk enfeksiyonları zirve yapmış durumda. Aileler yazılan reçeteleri almak için eczanelere gidiyor, ilaç yok.
Sağlıkta ‘çağ’ atlayan ülkeyiz ya, eczane, eczane dolaş ki ilaç bulasın. Stoklarda da ilaç kalmamış, bakalım daha nelerin sıkıntılarını yaşayacağız.
Diğer önemli manşetimiz;
*‘Hırsızlar sur içini talan ediyor, aileler tedirgin.’
 Özellikle tarihi, taş evlerin kapı, pencere, metal tarzı aksesuarlarının çalınmasından şikâyetçi yurttaşlar. Biz de sorumlu gazetecilik anlayışımız gereği vatandaşın şikâyetini, serzenişini gündeme taşıyoruz.
Amacımız, birilerini özellikle huzursuz etmek, oturdukları sıcak koltuklarını kaybettirmek değil. Çabamız, toplumsal bir gerçeği, sorunu gündeme getirmek, hırsızlık, fuhuş, uyuşturucu gibi kriminal suçların daha fazla yaygınlaşmaması için tedbirler alınması içindir.
Hırsızlık, fuhuş, uyuşturucuyla ilgili yaptığımız uyarıcı haberler,  toplum huzurunu bozanları huzursuz etmek içindir. Kamuoyunun dikkatine sunduğumuz haberlerin literatürdeki karşılığı; sosyal sorumluluktur, yurttaş sorumluluğudur, mesleki ahlakımızla ilgili sorumluluktur. Bu sorumluluğumuzu sorgulayanlar olabilir, ancak bizler mesleki olarak doğru yaptığımızı biliyoruz ve o sorgulara tabi olmadığımızın da farkındayız. 
Kentimizin tarih ve turizm kenti olarak bilinmesi, tanınması ve ziyaret edilmesi için yapılması gereken bütün çalışmaların destekçisi olmakla ilgili hiçbir eksiğimiz olmaz, aksine mesleğimizin ötesinde fedakârlıklar sergileriz, yaptık, yapmaya devam edeceğiz.
Toplum yararına olan manşetlerimiz, haberlerimiz de bu anlamda artarak devam edecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR