NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Miting başlangıçtır, sonuç değil

Miting başlangıçtır, sonuç değil

Mersin mitingi seçim startı mı, yoksa daha zaman var mı?
Cumhuriyet Halk Partisi kulvarından meseleye baktığımızda , toplanan kalabalığı partinin gücü olarak değerlendirmemek gerekiyor. Ayrıca yeterli de görmemek gerekiyor.
 ‘Her şey tamam, iktidara geliyoruz’ gibi de değerlendirmemek daha gerçekçi bir yaklaşım olur.  İktidarın ötekileştirdiği bütün kesimlerin sesi CHP mitinginde ortaklaştı diye bakmak lazım meseleye.
Yani demem o ki; vakit henüz çok erken. Daha çok çalışmak, gerçekçi çalışmak, girilip çıkılan her alanı ikna edilmiş olarak hazır hale getirmek gerekiyor ki,  iktidarın öncü gücü olunsun. Tek başına iktidarın söz konusu olmadığını  hepimiz çok iyi biliyoruz. En azından şimdilik böyle bir ufuk görünmüyor. Sayın Kılıçdaroğlu’nun tabiri ile dostlarla yürünecek yol güzergahının sonunda birlikte bir iktidar söz konusu olacak.
Ortakların, tamamı muhafazakar ya da liberal, sağ. Dostlar hanesinde soldan ağırlıklı güce sahip HDP var. O nedenle çok ince bir ip üzerinden iktidar güzergahına yürüyüş var.
Asıl mesele; Finalde iktidar öncülüğünü sağcı cenaha kaptırmamaktır. Çok çalışmak, halkı CHP adına ikna etmek, kadroları buna göre dizayn etmektir.
Sağ siyasetçilerle iktidarı yerinden etmek, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçişi sağlamak mümkün, gidişatta bunu gösteriyor, aynı zamanda öngörüyor. Sonrası ile ilgili de düşünmek, çalışmak, kalıcı güç oluşturmak da çok stratejik bir yol yürüyüşü gerektiriyor.
Yani denklemi iyi kurup, doğru çözmek son derece önemli. Önümüzdeki koca bir yüzyılın tamamını kurtarmanın denklemi, bu anlamda çok önemli. Toplumun beklentisi de zaten bu yönde. Sağ kesimin son kulvarda ülkenin yönetimini sol-sosyalist, sosyal demokrat kesime teslim etmeme gibi bir geleneğinin olduğunu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamamız lazım.
CHP Genel merkez kadrolarının bir bütünlük içinde bu anlamda bir geleceğe hazırlık yapıp yapmadıkları konusunda bir fikrimiz yok, ancak görünürde böyle bir çabanın varlığını görebiliyoruz. Şimdiye kadar hiç gözlemediğimiz kadar büyük ve ciddi bir çaba var. Çağdaş ve vizyon sahibi, akademik kariyeri halkla buluşan şahsiyetlerin çabasını gördüğüm için umutluyum, ancak, yazıda belirttiğim kaygılarımı da dile getirmeden geçemiyorum.   

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR