NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Muhalefetin ‘Gare’ sınavı!

Muhalefetin ‘Gare’ sınavı!

Cumhuriyet Halk Partisi ve muhalefet, iktidara karşı ciddi bir sınav veriyor. Özellikle son Gare operasyonu konusunda ortaya konan tavır ciddi ve önemli. Ortak bildiriye imza atılmamış olması toplum adına son derece doğru bir karar. Çünkü ortada yapılmış yanlışlıklar var. Olayın şeklini şemalini tartışmıyoruz. Gelişmelerin nasıl olduğu meclise, muhalefete, topluma, doğru ve yalın haliyle anlatılması gerekiyor ki, birileri şehir hikayeleri uydurmasın.

‘Gelin yanlışımıza ortak olun, iktidarımız daim olsun’ deniliyor. Muhalefetin görevi böyle bir şey değil ki. Muhalefet, yanlışı görecek anlatacak, iktidarda bu yanlışı kabul edecek, yanlışı düzeltecek, doğru adım atacak. Bizde hep birlikte toplum olarak yanında olacağız.

İşte o zaman her türlü bildiriye ortak imza atılır.

Kendi meşrebinde yol alacaksın, sonra ‘gel buna ortak ol’ diyeceksin. Teröre, terörizme karşı olmak ayrı, yanlış yapanla ortak olmak ayrı bir yerde duruyor. Kimse kimseyi kandırmayacak, hatta siyasetçiler halkı hiç kandırmayacak. İktidar da kandırmayacak, muhalefet te kandırmayacak.

Yeni kapı mitinginden bugüne kadar alınmış ortak karar ve ortak imzaların tamamı CHP açısından yanlış. Bugün yaşadığımız sıkıntıların tamamı ‘beka’ adına iktidara verilen kerhen yanlış destek ve kararlardır. 

Daha önce de iktidar aynı şeyi yaptı; ‘Terör, vatan, millet, Sakarya’ dedi, sonra imza attırdı, sonra hakaret etti. Muhalefetin görevi yanlışa ortak olmak değil. ‘Başkası ne der, topluma ters düşmeyeyim’ diye imza attıkça, doğrulardan uzaklaşılıyor, gerçekler toplumun gözünden, bilgisinden uzak tutuluyor. 

**

Şimdi BBP Genel Başkanı Destici CHP Genel merkezine gelmiş, laga luga yapıyor, ortak bildiriye imza için ikna turu yapıyor.

İktidarın son kozu, küçük ve zayıf ortak; BBP.

Yemezler!

Yine aynı terane.

‘Teröre karşı ortak tavır.’

Yedek oyuncu olarak rol kapmaya çalışıyor Destici.

Etin ne budun ne olsun.

BBP’nin, Destici’nin, CHP’ye yol haritası çizecek durumda olmadığını birilerinin anlatması, hatırlatması lazım.

‘Yeni Anayasa için geldim’diyor muhterem!

Eski siyasilerin dediği gibi;

‘Hadi ordan, hadi ordan.’

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR