NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Naci Sapan’ın kaleminden Kurultay notları

Naci Sapan’ın kaleminden Kurultay notları

 

 

Büyük taarruz emrine denk gelen 06.00 yürüyüşü

 

*Ankara-İstanbul arasındaki 25 günlük yürüyüş ve Maltepe meydanındaki mitingin devamı niteliğindeki Adalet kurultayının, toplananlar için bir moral kaynağı olduğunu gördük, gözlemledik. Her konuşan önce Adalet yürüyüşüne özet bir atıfta bulunduktan sonra, devamı niteliğindeki ‘Adalet Kurultayı’nın önemine vurgu yapıyor.  Ancak, bir adım sonrasının olması gerektiğini de mutlaka hatırlatıyorlar. CHP tabanında ortak bir görüş var.

ADRES; SOKAK

 

*CHP tabanındaki bu ortak görüşün adresi çok net; ‘SOKAK’..

*Yani taban, şimdilik kaydıyla umudunu kestiği TBMM çatısı altında çok fazla zaman harcanması yerine yukarıdan aşağıya sokaklarda halkla birlikte olunması, sokağın sesine kulak verilmesi, halka omuz verip, geniş kitlelerin omuz desteğini almanın kaçınılmaz olduğunu düşünüyor.

 

*‘Sokağın, bütün kesimlerin, geniş kitlelerin desteği şart’ diyor Cumhuriyet Halk Partisinin tabanı. Bu görüş sohbet ettiğim çok sayıda insanın ortak düşüncesi. CHP Genel Merkezi ve yöneticilerinin bu ortak düşünceyi zaman kaybetmeden çok iyi analiz etmesi gerekiyor. Adalet yürüyüşünün, Adalet kurultayının moral-motivasyon ve umut veren toplanmalarının dinamizmini zaman kaybetmeden Türkiye’nin her köşesine taşımak gerektiği inancını dile getirenlerin sayısı o kadar fazla ki, zaman hiç kaybolmasın istiyorlar. ‘Aksi olursa, sadece yemek-içmek-kendi aramızda konuşmak için toplandık olacak, yazık olacak’ diyorlar.

‘Olur’ değil mi?

Doğaldır ki gecikince olur.

Bu yapılanlar fedakârlık mı?

Tek başına asla değil, aynı zamanda bir görev

Bu ülke için, bu kadim topraklarda yaşayan halklar için, bireyler için son derece kutsal görev.

 

Yürüyüş moral oldu, kurultay morali katladı.

Şimdi sıra, iktidar yürüyüşüyle morale zirve yaptırmakta.

&

*Genel Başkan Kemal Kılıçaroğlu’nun açılış konuşması kurultay katılımcılarının ruhuna hitap etti. Dinleyiciler konuşma ile ilgili memnuniyetlerini dile getirdi.

Açılıştan sonra gerçekleşen panel ve çalıştaylara ilgi büyüktü.

Yoğun kalabalığa rağmen, belediyelerin hazırlıkları mükemmeldi. Çok fazla sıkıntı yaşanmadı. Kamptaki barınma koşulları ve barınma malzemeleri, yemek, çay sunumu, dinlenme alanları ve koşulları için iyi çalışılmış. Konukların duş yapabilmesine dahi olanak sağlayan ortamın sağlanmış olması büyük rahatlık oldu, takdir kazandı.

&

Kendi aralarında ülke sorunlarını tartışan, konuşan katılımcılar, zaman ve koşulların uygunluğunun verdiği avantajı kullanarak Milletvekilleri ve parti yöneticilerine düşüncelerini rahatlıkla aktarma imkânı buldu. Bu durumu ‘Çadır çalıştayı’ gibi de değerlendirmek mümkün.

 

Panel ve çalıştayların yanı sıra Adalet Kurultayı kampının en önemli ve özellikli etkinliklerinden biri de kuşkusuz ikinci gün sabah saat 06.00’da başta Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere tüm parti yöneticileri ve katılımcıların sabah çorbasını içtikten sonra 6,5 kilometrelik mesafeyi, 57. Alay yürüyüş yolunu takip ederek Conkbayırına çıkması oldu. Conkbayırı, Mustafa Kemal Atatürk’ün 26 Ağustos 1922 tarihinde saat 06.00’da büyük taarruz emrini verdiği bölge ve kamp alanına 6,5 kilometrelik bir mesafede. Büyük taarruz emrinin verildiği gün ve saatteki yürüyüşün anlam ve önemi kurultayın içeriğine de damgasını vurmuş oldu. 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR