Süleyman ÇİFTÇİOĞLU

Süleyman ÇİFTÇİOĞLU

Ne oldu, Ne olacak?

Ne oldu, Ne olacak?

Samimiyetle bakmasını bilene sonuç önceden belliydi de, sadece görmek istemeyenler kendilerini kandırdığı gibi inandıkları yalanlarıyla yığınları da peşlerinden sürüklediler. Yalan yanlış anketlerle içi boş vaatlerle, uzağı yakın yakını uzak göstererek aldatmayı başardılar!

Bunlara kalsa açık ara öndelerdi ve saraydan bavullar toplanmış yurt dışına çıkış hazırlıkları neredeyse tamamlanmıştı. Biri helalleşeceğiz derken diğeri hesaplaşmanın peşindeydi. 14 Mayıs akşamı bütün yurt dışı uçuşları yasaklanmaktan falan söz ediliyordu.

O kadar inanmışlardı yani.

Tabii ki bir yalana kitlesel olarak kapılmanın ağır kitlesel sonuçları da olacaktı. Travmalar, sinir krizleri, sel olup akan gözyaşları daha başka ilginç şeylerde oldu. Mesela Brezilya’da komünist parti emperyalizm kaybetti diye halk sevinirken, Coğrafyamızın garipleri: Suriye, Lübnan, Filistin, Libya, Yemen ve Afrika’nın birçok ülkesinde mazlumlar sevinç gözyaşları dökerken, muhalefet AKP ve MHP faşizmi kazandı diyerek ağladı.

Sadece deprem bölgesindeki sonuçlar bile yenilginin sebebini anlamaya yeterli.Ama kimsenin anlamak diye bir derdi yoktu.Yenilgiyi 140-150 bin yabancı uyruklu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına ya da yurt dışı oylara yüklemek, ama bir türlü biz nerede hata yaptık diyememek!.

Öyle ya, ‘Bay Kemal’ deprem mağdurlarına tek kuruş almadan ev vaat ederken, Erdoğan yapacakları evlerin %40’ını ödeyeceği evi tercih etti! Buradan muhalefetin en büyük sorununun bölgedeki insanımıza güven verememek olduğu açık ve net olarak ortaya çıktı.

Muhalefetin hali aşağı yukarı böyleyken iktidara da şöyle bir bakacak olursak, zahiren gördüğümüz şey bir zafer ama o zaferin altında gelmekte olan büyük bir hezimet saklı. 21 yıllık Ak Parti iktidarında ülkeyi baştan aşağı değiştirip geliştirmeyi başardılar; yepyeni modern yapılar, duble yollar, köprüler, tüneller, hava alanları, ihracatta büyük artış, savun sanayinde geçmişle kesinlikle kıyaslanamayacak kadar büyük ilerlemeler sağlandı.

Fakat eğitim sistemine dokun(a)mayacak, adeta hem kendilerini hem bu ülkeyi dışı çağdaş bir 21. yüzyıl ülkesi içi 19 ve 20’nci yüzyılın kavramlarından müteşekkil bir anlayışın tehdidine mahkûm ettiler.

CCHP zihniyeti hiç iktidar olmasa dahi eğitim sisteminde kendi ideolojisi hâkim olduğundan her zaman iktidarların karşısına geçebildi. O kadar ki bu ülke de tek bir dikili taşı olmayan geçmişi sabıkalı ve karanlık bu ana muhalefet rutin %25’lik tabanının yanına kendi bakış açısına yakın bir takım partilerle kurduğu ittifakla iktidar yolunda bir dahaki seçimler için bayağı umutlandı diyebiliriz. Umutlandı dememize bakmayın eğer önümüzdeki bu 5 yılda özellikle eğitim sisteminde köklü bir takım değişiklikler yapılmazsa ve sistem içi boş insan yetiştirmeye devam ederse CHP iktidarı kaçınılmazdır.

Bir ülke düşününki 300 yıldır batının cenderesinde kıvranacak ama başta eğitim olmak üzere tüm kurumlarıyla yine Batı’yı ve onun değerleri’’muasır medeniyet seviyesi’’hedefiyle bayraklaştıracak! Henüz 15-16 yaşına gelmiş bir gencin en büyük hayali yurt dışına kapağı atmak olmuşsa bu derin kopuşa sebep olan nedenler konusunda çok ciddi çalışma yapmak şart!

Amerika’nın Kızılderililere yaptığı vahşeti ya da Fransa’nın Cezayir’de katlettiği 1 milyon insanı senatoda ve meclislerinde Ermeni ayaklanmasını Ermen Soykırımı(!) adı altında geçirdiklerini hatırlarsanız ve oradaki problemleri halettiğinizi unutursanız bu derin kopuşlara çözüm bulamazsınız!

İşte ders kitaplarında Christoph Colomb’un bir kâşif değil de Soykırımcı bir katil olduğunu yazarak başlayabilirsiniz mesela…

Fenerbahçe ve Muhalefet…

Eline defalarca geçen şampiyonluk şansını cömertçe tepen, üstüne üstlük hem kendi sahasında hem de deplasmanda ezeli rakibinden fark yiyip 2.sıradaki yerini bile tehlikeye atan Fenerbahçe’nin ligde şaibe var demesini muhalefetin durumuyla ilişkilendirmemek elde değil. Tribünler den ‘’Hükümet İstifa’’ sloganları atmak yerine, yönetime geldiği günden beri Şampiyonluğu adeta Ütopya’ya çeviren yönetimin başına karşı ‘’Ali Koç İstifa’’ demesini beklemek ise futbola bunca siyaset karıştıran bir topluluk için fazla iyimserlik olur herhalde!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman ÇİFTÇİOĞLU Arşivi
SON YAZILAR