NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Sağ siyasetçinin 'sol' hayranlığı!

Sağ siyasetçinin 'sol' hayranlığı!

Hep Söylenir ya; ‘ Türkiye garip bir ülke’ diye. Gerçekten garip. Başkasının rolünü çalma konusunda çok usta bir yurttaş grubu var. Belki de garip, anlaşılmaz bir ülke denilmesinin nedenlerinden biridir bu rol çalma meselesi.

Hani bir de ‘arlı arından korkar, arsızda benden korktu zanneder’ de derler, atalarımız, büyüklerimiz. Yani şimdi 65 yaş grubu olarak sokaktan men ettiğimiz kesim!

Ne laflar etmişler, ne büyük adamlarmış.

İntikamlarını sandığa saklıyorlarmış!

**

Nerden geldik buraya, yazı yazarken inanın ki böyle bir girişi hiç kurgulamamıştım. Başka şeyler, bir sürü şeyler geçiyordu ki aklımdan, atasözleri, ardından da atalar gelmiş aklıma, demek ki.

Şeye takıldım, Meral Akşener’e. ‘Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür yaşamak bir orman gibi kardeşçesine bu hasret bizim’ demiş, Nazım Hikmet’in ölüm yıldönümünde.

Sanki genel bir eğilim var, bu sağcı ve İslami kanadın bir kesiminde sola doğru.

Biz mi sağcılaşıyoruz, onlar mı solculaşıyor!

İşte o nedenle garip bir ülke!

Solcuyu, komünisti, kürdü, sistemi eleştirenleri vatan haini ilan eden, kolluk güçleri ile birlikte linç edinmeyi gelenek haline getirmiş bu kesim, ülkede seçim tartışması başladığı zamanlarda; solcu, komünist yazar, şair, düşünürlerden örnekler vererek, sahte gülücük yolluyor yurttaşlar topluluğuna. Bazen Küba’ya gidip övgü dizenlere rastlıyoruz.

Onlarda çok iyi biliyor ki, bu ülkedeki sosyalistler, komünistler, namuslu, üretken, insan odaklı düşünen, hırsızlık yapmayan kesimdir. Bir de kendi çevrelerine bakıyorlar, abooo..Neler, neler. Geçici hak teslimi yapıyorlar, öyle görünüyorlar, sonra iktidar olduklarında bu söylemleri unutup, yeniden solcu, komünist ve Kürd düşmanı oluyorlar.

Henüz kuruluş aşamasını gerçekleştirmemiş bir partinin okula yeni başlamış kurucu öğrencilerinden biri, iktidara geldiklerinde Kürd dilini Anayasa ile yasal güvenceye alacaklarını açıklıyor. Bunlar kısa bir süre önce, AKP’nin bayrağını sallıyor, herkese küfrediyorlardı. Şimdi, bunların da hedefinde, kandırılması ihtimaller dâhilinde olan muhafazakar Kürtler var. Bir de, ‘Kürdler HDP ile AKP arasında sıkışmış vaziyette, biz alternatifiz’ propagandasından medet umuyorlar.

Bu yazdıklarım, gözlemlerim. Bir şey bildiğimden değil, gördüğümden dolayıdır. Bilin istedim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR