NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Seçime giderken belediyeler

Seçime giderken belediyeler

Seçime giderken belediyeler

Naci Sapan

Belediyeler, genel seçimlerde siyasi partilerin gösterecekleri başarının temel unsurlarından biridir. Belediyelerin başarılı ya da başarısız hizmetleri mensup oldukları partilerin oy oranlarının iniş ve çıkışlarının düzeyini belirler.

HDP’li belediyelerin bu anlamda durumları nedir, tarafsız bir gözle ona bakmak gerekiyor. HDP’nin yüksek düzeyde oy aldığı Diyarbakır’ı örnek olarak aldığımızda, yerel seçimlerin üzerinden bir yıllık bir zaman geçmesine rağmen hala gözle görülür, kentliyi memnun edecek bir performansın söz konusu olmadığını görmek mümkün.

Bu sadece bizim gözlemimiz değil.

HDP’ye oy veren, yürekten destekleyen yurttaşın şikâyetlerinin özetidir.

Genel siyasi hareketliliğin, yoğun siyasi trafiğin gerekçe gösterilmesi, bu gerekçelerin verilecek olan hizmetin önündeki engel olarak sunulmuş olması ana muhalefete aday konumu yakalayan bir siyasi partinin sorumlularının arkasına saklanacağı bir argüman olmamalıdır.

 

Genel siyaset konusunda yurttaşın bir şikâyeti yok.

Sokaktan sandığa kadar uzanan bir destek söz konusu

Böyle bir destek söz konusu olunca doğal olarak yurttaşın, kendi yaşadığı alanlarda üst düzeyde hizmetlerin yansımasını beklemek gibi bir hakkı doğuyor.

 

Bu arada Haziran seçimleri yaklaşıyor

O nedenle; özette olsa bir hatırlatma yapmak istedim.

Siyasetle birlikte hizmeti de önceleyen bir anlayışın varlığını yurttaşa hissettirmek için henüz çok geç değil.

 

Seçimlere kadar da bu kentte temizlikten, kent içi trafiğine kadar beklentilere cevap verebilecek çok sayıda hizmetin yapılabileceğini çok net ortaya koymak gerekir. 

**

AK Partili belediyelerin verdiği hizmetleri değerlendirdiğimizde 12 yıllık iktidarlarına zemin hazırlayan, vatandaşı tatmin eden hizmetleri olduğunu biliyoruz.

 

Genel siyasetle yerel hizmet arasındaki dengeyi birbirleriyle karıştırmadan, ancak verilecek hizmeti ayrı kulvarlarda yoğurduktan sonra buluşturup-dengeleyerek sunmak için iki ağırlıktan birini omuzlamak gerekiyor. Omuzlara aynı anlarda iki ağırlığı da yerleştirince doğal olarak birini önceleyip diğerini ötelemek gerekiyor. Belediye hizmetleri bu manada ötelenmiş durumda.

 

Genel siyaseti kayıtsız şartsız destekleyen, omuz verenler, belediye hizmeti olmasa da bu tavrını sürdürüyor/sürdürecek..Ancak, hizmet alanında ciddi bir sunumun mutlaka olması gerekiyor.

Bence yoğunlaşmanın tam zamanı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR