NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Şehir tam keşmekeş!

Şehir tam keşmekeş!

Türkiye’de genelde seçim öncesi ve sonrası zamanlar ‘vurgun’ dönemleridir. Hazırlıklar, anlaşmalar, müzakereler döneme göre ayarlanır. Ama şimdiye kadar, şimdi olduğu kadar periyodik olarak yürüyen bir ‘vurgun-talan’ dönemi yaşanmadı.
Geneli yazmaya, tartışmaya kalksak, ne zaman yeter ne de beynimiz taşır. Bize düşen kendi çapımızda kentimiz ile ilgilenmek, sahiplenmek, görebildiğimiz kadarını da kamuoyuna aktarmaktır.
Ben bu işlerle ilgilenince bilgi anlamında da ‘Müşteri’ yoğunluğum doğal olarak oldu, zamanla da gelişti. Bazen gözümüzün önünde hepimizin bildikleri var, bazen de hiç bilmediklerimiz oluyor. Bilmediklerimiz, bilemediklerimiz de duyarlı yurttaşlar sayesinde bildiklerimizin arasında yerini alıyor, halkın arşivinde hak ettiği değere kavuşuyor.
Minibüs hatları uzatma güzergâhında kiralama olacaktı, oldu mu, olmadı mı, bilmiyoruz, öyle kaldı. Tam bununla uğraşırken, bir de T plaka taksi meselesiyle ilgili bilgiler geldi. Hani, mahkeme yoluyla haklarına kavuşan taksiler oldu ya, sonra belediyenin onlardan talep ettiği 300 bin TL ile gündeme gelen taksiciler.
Bir anda gündeme geldiler. Bazıları bağıştan dolayı belediyeyi suçladı, bazılarından da hiç ses çıkmadı. Orada da rant işi varmış. Belediye ile ilgili değil, öyle duydum. Ancak, bu yazıdan sonra belki ilgi duyup, bu rantı engelleyebilirler, tabi ki var ise. Birde engelleme ile ilgili yetkileri var mı, bilemiyorum.
Taksiciler, 300 bin TL/ artı 800 bin TL/ toplam 1 milyon 100 bin TL’ye plakayı satıyorlar, dediler!
Nasıl bir keşmekeş, nasıl bir başıboşluk arkadaş, nereye dönsek rant var, rantçılar var.
Ne söylesek boş, ‘Serbest piyasa’ diyecekler.
Tamam, da bu kadar mı serbest!
Bu kadar mı başıboş!
*
Bir katrilyonluk şehir hastanesi inşaat işi tasfiye edildi, yeniden ihale edildi.
4 kat fazlasına, yani 4 katrilyona gitti ihale. Devlet-Millet-Müteahhit-iktidar-siyasetçi güzergâhında kim karlı, kim zararlı, sizce?
Devlet ve millet banko zararda da, geriye kalan ile ilgili de ‘Vah halimize’ deyip dizimize vuralım artık.
*
Dicle Üniversitesi-TOKİ işbirliği-müzakereleri devam ediyor muş!
Hastane için kaynak yaratılacak ya, Dicle nehrine nazır villalar üretmek için.
Seçime de az bir zaman kaldı, ‘ne götürsen kardır’ mantığı ile ‘nişadır’ sürülmüş gibi koşacak rantçılar, artık finalde neyi göğüsleyecekler ise…!
Her ne kadar da ‘Yürü kim tutar seni/sizi’ deseler de, (mış) gibi yapın, inanmayın, Hazirandan sonrasını düşünün…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR