NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

SENKRONİZE MEDYA!

SENKRONİZE MEDYA!

Rus uçağının düşürülmesinin ardından medyanın genel tavrının ne olduğunu, ne olacağını takip etmek birinci gündem maddem oldu. Sabahtan akşama, akşamdan ertesi gün sabaha kadar TV ekranlarından yansıyan yorumlar, dün sabahki gazete manşetleri savaşa davetiye çıkaran cinsten manşetlerdi.

Tam anlamıyla ‘senkronize’ bir medya güruhu Rusya ile savaşa hazırlık yaparcasına el birliği, işbirliğini gerçekleştirmiş, adeta meydan okuyor. Bir iki gazetenin dışında sağduyuya davet eden yok.

‘Senkronize medya’ ülkenin ‘iç savaşın’ eşiğinde olduğunun hesabını yapmadan, muhtemel iç savaşa zemin hazırlayacak olan uçak düşürme meselesine sıkı sıkıya sarılmış, Rusya’ya meydan okuyor. Meselenin haklılığı ya da haksızlığı ayrı bir tartışma konusu olan Rus uçağının düşürülmesine uluslar arası kurallar çerçevesinde bakmayan ‘senkronize medya’ Ortadoğu mantığı ile savaş çığırtkanlığı yapıyor.

Türkiye ilk kez bu denli ‘savaş çığırtkanlığı’ yapan bir medyanın varlığına tanıklık ediyor.

Yani topyekûn, senkronize bir medyaya

Tek tük yapanlar vardı, onlarında kıymeti harbiyesi yoktu, ciddi eleştirilerin hedefi olurlardı.

Şimdi savaşa karşı olanlar ciddi eleştirilerin hedefinde.

Şimdi kıymeti kendinden menkul olanlar, savaştan yana olanlar ‘vatansever’ konumunda.

Savaş karşıtlarına ise ‘vatan haini’ damgası vuruluyor.

 

Suriye politikasının ülkeyi savaşın eşiğine getireceği sağduyulu insanların öngörüsüydü, şimdi geldiğimiz nokta tam da böyle bir durum. İktidarın savaşa sürükleyen iç ve dış politikalarını mutlaka gözden geçirmesi gerekiyor.

**

İçeride ve dışarıda çok büyük sıkıntılarla yüz yüze iken, ‘senkronize medya’ güruhunun Türkiye’nin Ortadoğu bataklığının içine çekilmek istendiğinin farkında olup olmadığı konusunda çok net ifadeler kullanmak istemiyorum, çünkü soyut kalacak. Farkında olup olmama meselesi her iki halde de düşünenlerin işidir. Bu güruh olumlu yâda olumsuz düşünme yeteneklerini iktidardan nemalanma pratiğine endekslediği için, kendisine servis edilenle yetinerek senkronize bir şekilde yoluna devam ediyor.

 

Bizler de içeride de dışarıda da savaşa karşı olduğumuzu her platformda seslendirmeye devam edeceğiz.

Onlar ‘Yolunda A.Ş’

Biz ‘Halk A.Ş’

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR