Fatih Yokuş

Fatih Yokuş

Siyaset ve Biz

Siyaset ve Biz

Ülkemizde seçme ve seçilme ile başlayan süreçte;  "dürüst insanin siyasette ne işi var?", "Siyaset sana yakışmadı." ve "Ben siyasetten uzağım." sözleriyle algı oluşturuldu.

Netice itibariyle dürüst insanlar siyaseten uzak kaldı. Siyaset kirlendi ve hepimizin muzdarip olduğu konular ortaya çıktı.

Zaman, ZAMAN dürüst insanlar, siyasi bir parti etrafında toplanıp kitleleri siyasete davet ettiğinde de "hepsi ayni" eleştirisi ile önleri tıkandı.

Siyasetten uzak durulması ve ilgilenilmemesi kime ne yararı oldu?

Oysa ülkeyi idare edecek kurumlar siyasi partilerdir. Olumlu veya olumsuz alacakları kararlar hepimizi ilgilendirmektedir.

Siyaset konuşurken birisi "siyasiler hepsi ayni..." demesi üzerine ben "aynı siyasete oy verdiğimizdendir" dediğimde kişi bir sürü isim sayıp "biri gitti diğeri geldi hep aynı" deyince ben "bizler merkez sağ, sol ve milliyetçi partilere hep oy verdik" deyince adam "hımm" ben "ERBAKAN in kısa dönem koalisyon ortağı..." sözümü tamamlama fırsat vermeden "ERBAKAN başka, kurduğu fabrikalar, işçiye, memura hele emekliye verdiği zamlar... Gerçekten ERBAKAN bambaşka"

Aslında tüm siyasi partiler iyi niyetli ve ülkenin âli menfaatlerini düşünürler ancak ERBAKAN in kurduğu ve son nefesine kadar sahip olduğu Saadet Partisi bambaşka.

Erbakan’ın; amac, program, misyon  vizyon ve hedeflerini gerçekleştirecek birikim ve kadroya sahiptir.

Bazılarının zan ettiği gibi eğitim seviyesi çeşitliliği az olan değil belki en iyi olan bir parti.

Diyarbakır Saadet Partisi il yönetimini inceledim. İlde teşkilâtlanan partiler içinde, eğitimi ve hayat tecrübesi en yüksek olduğunu söyleyebilirim.

Başta il başkanı Sn. Abrurrahman Ergin inş. Yük. İnş. Mühendisleri, Uz. Doktor, Hukukçu, Mimar, Grafiker, Makine mühendisi, İş idaresi, Yer Bilimci ve iş adamlarından oluştuğunu gördüm.

Biz siyasi tercihimizi değiştirebilsek, işi ehline verebilsek, ERBAKAN hocanın bıraktığı bayrağı daha yükseğe çıkaracak bir ekip ile Saadet Partisi bizi beklemektedir.

Fikirlerini benimsemeyen, oy vermeyen hatta karşı fikirden olsak bile Saadet Partisini bir ziyaret edelim.

Plan, program, bilgi ve birikimlerini birebir sorgulayalım. 

Faydası olacağı kanaatindeyim.

Selam ve dua ile.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatih Yokuş Arşivi
SON YAZILAR