NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Son kayyumlar ‘Seçim kabinesi’!

Son kayyumlar ‘Seçim kabinesi’!

Daha önce de söz etmiştim, kayyumlu ilçeler ve kentlerde görevlendirilenler ‘Seçim kabinesi’ görevinin yanı sıra ‘Son vurgun’ları yönetecek. 10-11 ay kaldı seçimlere. İlk atamaların yapıldığı günden bu yana AK Partinin arka bahçeleri olarak görev yapan kayyumlu belediyelerdeki yolsuzluk ve talan sayısız defalar gündeme gelmesine rağmen kimsenin umurunda olmadı, çünkü ‘soygun’ planının parçasıydılar.

Hafıza tazelemek durumundayım, çünkü olanları ‘oldu-bitti, geride kaldı’ mantığı ile değerlendirme şansına sahip değilim, böyle bir niyetimde yok. Başta Mardin olmak üzere, bölgedeki il ve ilçe belediyelerine atanan kayyumlardan herhangi birinin görevini tertemiz tamamladığı inancında değilim. Ülkenin genel soygununa tabi bir durumun parçası olan lokal soygunların gerçekleştiği bir döneme tanıklık ettik.

Hem de gözlerimizin önünde gerçekleşti, bu soygun ve talanlar.

Kayyumlu belediyelerde üretilen sayısız ‘özel kalem müdürü’ kadrolarından ithal bürokrat, ithal müteahhit, ithal çiçek ve ağaca kadar uzanan bir güzergahta gerçekleşen yolsuzlukları defalarca yazdık, gündemleştirdiğimiz konular Sayıştay raporları doğrultusunda teyit edilmesine rağmen, adli kurumların harekete geçmemiş olması toplum vicdanında ciddi sıkıntılara neden oldu.

Bağlar, Yenişehir, Kayapınar, Sur ilçe sınırlarında belediyelere ait gayrimenkuller elden çıkarıldı. Kalan bir miktar taşınmazında son kayyumlar tarafından elden çıkarılmak üzere topun ağzına sürüldüğünü duyuyoruz.

Batan değil, batırılan geminin malları son kez pazarlanacak, bir seçim dönemine kurban edilecek. Bunlar çok ilginç bir kavim! Aynı pazarın tüccarları olmalarına rağmen birbirlerini de kazıklıyorlar. Birbirleriyle yarışıyorlar, makam-mevki-koltuk için birbirlerini de çok rahat satıyorlar. Belediyeleri babalarının malıymış gibi, miras kalmış gibi yönetiyorlar. Her yeni gelen kayyum kendi ekibini kuruyor, bir öncekini derdest ediyor. Sadece dışarıya karşı değil, içeriye karşı da kadrolaşıyorlar.

İlginçler…

*

Koşuyolunda inşaatı yarım bırakılmış Aliemiri Bilgi evini yazmıştım;

Ne oldu, ne olacak?

Diye sormuştum.

Ses yok, tık yok.

Bildiğimiz kadarıyla Büyükşehir Belediyesi ile ilgili bir inşaat idi.

Akıbetini, ne harcandığını, ne harcanacağını bilmek yurttaş olarak hakkımız.

Bilgi vermek de Belediye yetkililerinin görevi.

Paramızın nereye/nerelere gittiğini sormak suç olmasa gerek.

Siz bilirsiniz, nasıl olsa Sayıştay raporunu göreceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR