NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Takip etmemiz gerekenler

Takip etmemiz gerekenler

Atatürk stadyumu;

İhalesi gerçekleşmişti, ancak ne yapılacağı konusunda henüz bilgi sahibi değiliz. Belediyeler ve Sivil Toplum Kuruluşları kentin göbeğindeki bu araziye yapılaşmanın olmaması için tavır koymuş, eylem gerçekleştirmişti. Aradan epey zaman geçti, bu alanla ilgili ne yapılacağı konusunda henüz net bir durum yok. Doğrusu vatandaşta merak ediyor. En az 50 telefon aldım ‘stadyumun yeri ne olacak’ diye.

 

Son zamanlarda aldığımız bazı duyumlar var.

Nedir bunlar?

Gerçekleşen ihalenin henüz onaylanmamış olması. Yaklaşık bir yıla yakın bir zamandır havada duran bir durum söz konusu. Daha önce Ortadoğu’nun en büyük camisinin yapılacağı şeklinde rivayetler vardı, sonra vazgeçildiği söylendi. TOKİ tarafından gerçekleştirilen ihale ile şahsa verildi, ancak ihale henüz onaylanmış değil. Onaylanmayacağı yönünde de bilgiler var. Onaylanmazsa yâda onaylanmamış ise ne olacak?

 

Ortada hileli bir durumun olduğuna dair kulis bilgileri var.

O da en büyük caminin yapılacağı yönündeki kararlılık.

Yani toplumun gazını almak adına geri dönüşü mümkün bir hileli ihale mi gerçekleşti?

Vallahi her şey olur.

O nedenle Büyükşehir belediyesi, sivil toplum kuruluşları, o bölgede yapılaşmaya karşı duran/duracak olan bütün kesimler hem dikkatli hem de kararlı olmalı, aynı zamanda takipçi.

Hiç belli olmaz, oldu-bittiye getirebilirler.

Bu ülkede neler oldu-bittiye getirilmedi ki!

Demokrasiyi bile oldu-bittiye getiriyorlar!

 

DSİ’ye ait arazi ve yapılar, MİT’e ait eski bina, oldu-bittiye getirilenler için somut örnekler. Seçimler, çözüm sürecinin gidişatı, kandil-İmralı-hükümet görüşmelerinin sevk ve idaresinden kaynaklı yoğun trafik nedeniyle tek noktaya kilitlenmeler olunca; aradan diğer işleri götürmeler her zaman mümkün. Götürmelere elbette ki, hewsel ve Kırklardağı da dâhildir.

Unutmamak ve takip etmek gerekir.

Çözüm sürecinin farklılaştırılarak devam ettirileceği yönündeki açıklamalar ve bu çerçevedeki tartışmalar, Cumhurbaşkanlığı konusunun bir süre daha tartışılacak olması, ardından 2015 Haziranında gerçekleşecek olan genel seçimler için açılacak kulvar el altından halledilebilecek işler için iyi zeminlerdir.

 

Unutmayalım diye hatırlatmak istedim.

**

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR